Klare for kvartfinale mot vertsnasjonen

Dejan Lovrens Kroatia slo ut Åge Hareides Danmark på straffespark-konkurranse.

1. jul 2018 kl 22.59 Einar Kvande

Liverpool har fortsatt fem representanter i VM i Russland etter kveldens 1/8-finale mellom Kroatia og Danmark.

Dejan Lovren spilte hele kampen, og var nær ved å gi sitt land ledelsen med et hodestøt på en dødball sju minutter før pause.

Danmark tok ledelsen før minuttet var spilt, men Kroatia utlignet bare tre minutter senere.

Kjedelig kamp

Resten av kampen ble en søvndyssende affære, helt til Kroatia ble fratatt en kjempemulighet for blank goal mot slutten av andre ekstraomgang, for så å oppleve at det påfølgende straffesparket fra Luca Modric ble reddet av Kasper Schmeichel.

I straffespark-konkurransene ble det bommet på fem av ni straffespark. Danskene bommet på tre, og kroatene på to. Dermed vant Kroatia straffespark-konkurransen 3-2.

Kroatia møter nå Russland i kvartfinalen lørdag 7. juli klokken 20.00. Dejan Lovren ble dermed den første Liverpool-spilleren som er klar for kvartfinale i dette verdensmesterskapet.