Klopp forhaster seg ikke med juniorene

– Alle disse gutta er gode fotballspillere, men du kan se at det er vanskelig.

16. jul 2018 kl 09.51 Marius Rabben

De røde har hatt flere akademispillere på banen så langt i sesongoppkjøringen. Den yngste er 2001-modellen Curtis Jones.

Den offensive midtbanespilleren har vært i aksjon i alle tre kamper hittil, to av dem fra start. I sjumålsseieren over Chester noterte han seg for assist med en lekker ball over forsvaret til Harry Wilson.

– En lang vei å gå

Ifølge Liverpool Echo er Jürgen Klopp fornøyd med 17-åringens fremgang, men påpeker at det gjenstår mye på veien for stortalentet.

– Curtis er som de andre, som Ben Woodburn året før eller Trent Alexander-Arnold. Det er bra for oss, men det handler ikke om å «møte opp» én eller to ganger. Det handler om å ta de riktige avgjørelsene.

– Fysisk sett er han litt foran de andre ettersom han åpenbart er høyere, sier Klopp videre, og legger samtidig til at tenåringen naturlig nok vil bygge større muskler. – Det er bra for øyeblikket.

– Alle disse gutta er gode fotballspillere, men du kan se at det er vanskelig. Ett år eldre og alle tror du allerede er klar for å ta det neste steget. Så kommer det en ny gutt, og da er vi glade for at vi har enda en. Det er en lang vei å gå, men vi forholder oss rolige nok.

Sammen med Jones, Woodburn og Wilson er Rafael Camacho, Nathaniel Phillips, Sheyi Ojo, Pedro Chirivella, Ryan Kent og keeper Kamil Grabara blant ungguttene med fortid på Liverpool-akademiet som har vært i aksjon for førstelaget under pre-season.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]