Klopp fornøyd med 2.omgang

Sadio Mané og Mohamed Salah fikk sine første minutter under pre-season, og bidro sterkt til at Liverpool dominerte den siste halvtimen mot Manchester City.

26. jul 2018 kl 09.34 Torbjørn Flatin

Liverpool beseiret i natt Manchester City med 2-1, etter at Leroy Sané først hadde løpt fra forsvaret til de røde, Mo Salah utlignet bare noen sekunder etter at han kom inn etter en drøy time, og Sadio Mané satte inn seiersmålet da dommeren «endelig» dømte straffespark på overtid.

Det var fortjent nok at City tok ledelsen etter 57 minutter, etter at det ungdommelige «reservelaget» til gjestene før pause hadde virket kvikkere både i tanke og føtter. Begge lag syntes å bli snytt for minst et straffespark hver, hvor Andy Robertson var heldig som slapp unna med en alt for sen takling og livlige Curtis Jones trolig skulle ha blitt belønnet for en fin forsering i andre enden.

Liverpools bytter ved pause, og etter 62 minutter, sørget imidlertid for at det bokstavelig talt ble mer fart hos de helrøde. To av de som kom inn etter drøye timen, Rafael Camacho og Mo Salah, kombinerte etter noen sekunder slik at sistnevnte kunne heade inn innlegget fra unggutten og sørge for 1-1. Liverpool dominerte den siste halvtimen, men både Salah og Mané brente store sjanser før Dominic Solanke fikk en albue i ryggen ved kanten av 16-meteren og dommeren valgte å peke på straffemerket. Mané sørget for 2-1 på et tidspunkt da man trodde det ville gå mot straffespark-konkurranse.


Tunge bein

I sine kommentarer etter kampen var da også Jürgen Klopp klart mest fornøyd med hva som skjedde etter pause.

- Pre-season er viktig, men den kan også være merkelig. Når du konstant trener og spiller slik som vi gjør vil du noen ganger få se fotball som du ikke ønsker å se fordi beina er tunge og det er vanskelig for guttene, forklarte manageren.

- Du kan se hvordan spillerne reagerer forskjellig etter de øktene vi har hatt. I 1.omgang kunne en se slitne spillere som manglet friskhet. Du behøver også dybde i ditt spill, noe vi ikke hadde. Du kunne se forskjellen umiddelbart etter at Sadio kom innpå i 2.omgang, hvor vi kunne spille baller bak motstanderen og gjøre det vanskelig for dem. Når vi i tillegg fikk de andre byttene etter 60 minutter, med friske ben og folk som var spillesugne, da snudde vi kampen. Jeg er derfor fornøyd med 2.omgangen, men det var også viktig at flere spillere fikk 60 minutter under vanskelige forhold.


Salah kjenner skulderen

Tre tidligere konserter hadde gjort banen oppstykket og bidro til at pasningsspillet ble vanskelig.

- Banen bekymret meg ikke for å være ærlig, fortsatte Jürgen Klopp. – I 2.omgang virket det ikke som at det bekymret spillerne heller.

Noe annet som heller ikke bekymret Klopp var skulderen til Mo Salah.

- Han kan føle skulderen under noe av treningen, men det er helt normalt når en har hatt en slik skade, forklarer Klopp om sin toppscorer fra forrige sesong. – Hvis jeg hadde vært bekymret hadde han ikke spilt. Han kom inn og scoret etter 35 sekunder og hadde stor innflytelse sammen med Sadio og Dom (Solanke).

- Midtbanen med Marko (Grüjic), Pedro (Chirivella) og Ben (Woodburn) spilte fantastisk, hevdet Jürgen videre da han nevnte hele laget som spilte i 2.omgang. – Begge backene ble virkelig involvert i offensive situasjoner, noe vi ikke hadde særlig mye av før pause. Nat Phillips overrasker seg selv når han kan være på et slikt nivå, som er cool, og Raggy (Klavan) gjorde det bra. I mål hadde Caoimhin (Kelleher) en fin redning.

- Alt i alt var det en virkelig bra 2.omgang. Nå må vi bare fortsette å arbeide og sørge for at vi om to uker har friskere ben enn vi hadde i kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]