Salah snudde kampen og Mané avgjorde på straffe

Sane sendte Man City i ledelsen, men da Mohamed Salah kom inn snudde alt for Liverpool.

Det mest gledelige med preseason kampen mot Man City natt til torsdag var å se at Mohamed Salah definitivt ikke har mistet målteften i sommerferien.

For etter en søvndyssende førsteomgang, ble det langt mer fart i andre omgang.

Leroy Sane kom inn til pause, og scoret det første målet etter 57 minutter da han løp fra Virgil van Dijk og satte ballen bak Caoimhin Kelleher, som kom inn for Loris Karius.

Etter 62 minutter snudde likevel kampen da Mohamed Salah kom inn til sine første minutter i preseason. 52 sekunder seinere sto det 1-1!

Salah nikket inn Camachos innlegg. Og i løpet av de fem første minuttene han var innpå kunne Salah fort stått med hattrick, for han rullet opp den ene sjansen etter den andre.

Med Salahs inntreden våknet også Sadio Mané for alvor, og også han hadde et par store sjanser til å avgjøre for Liverpool. To minutter på overtid fikk Liverpool straffe da Salah fant Solanke inne i feltet. Da fikk Mané en ny mulighet, og scoret sikkert fra straffemerket.

90
Målscorer: Sadio ManéMané scorer på straffe.

Sadio Mané gjør ingen feil, og dermed går Liverpool opp i 2-1.

57
Sane scorer for Man City.

Løper fra van Dijk.

Leroy Sané løper fra van Dijk etter pasning fra Silva. Setter ballen hardt i lengste hjørne.

63
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Rafael Camacho)Scoret etter 52 sekunder

Mohamed Salah.

Camacho med et flott innlegg til Salah som stanger inn utligningen. Det så ut som Salah var i offside, men det lot dommeren passere.

30
Virgil van DijkVan Dijk feller Mahrez.

Den tidligere Leicester-spilleren får frispark på 30 meter. Men det er Zinchenko som kliner til med et lavt skudd, som går utenfor.

85
Frispark etter å ha dratt ned Grujic.
42
Curtis Jones (Nathaniel Clyne)Stor sjanse for Jones.

Curtis Jones kaster seg fram på et godt innlegg fra Clyne, og header over. Men god mulighet fra unggutten.

47
Sadio ManéKjempesjanse for Mané.

Livlig start på omgangen for Liverpool. Mané og Solanke godt i gang. Mané er nær å sende Liverpool i ledelsen når han skaper kaos i de bakre rekkene og for Joe Hart, som har kommet inn, men Man City får klarert nærmest på streken av Humpreys.

52
Nydelig parade av Kelleher.

Kelleher får en god start på kampen når han redder en stor mulighet fra kort hold fra Sane.

55
Virgil van DijkVan Dijk tester frisparkfoten.

Virgil van Dijk med brukbart frispark som går via muren og til corner. Frisparket kom etter at Mané ble felt på 18 meter.

87
Sadio Mané (Dominic Solanke)Ny gigasjanse for Mané.

Der skulle Mané ha omsatt Solankes pasning inn i feltet i mål. Men første touchen når han runder Hart blir for hard, og han avslutter fra for skrå vinkel. Men veldig gode tendenser nå. Stor Liverpool-dominans de siste minuttene.

12
Kampens første sjanse.

Redning av Karius.

Mahrez setter fart, spiller til Nmecha som skyter direkte. Karius redder og gir retur. Men Nmecha stoppes på nytt i duell med Fabinho.

18
Curtis JonesJones med første skudd for Liverpool.

Men skuddet fra Curtis Jones blir for lett for Bravo.

32
Adam Lallana (James Milner)Lallana like utenfor.

Milners corner når Lallana, som på merkelig vis får avgårde et skudd som går like utenfor.

36
Georginio WijnaldumWijnaldum langt over.

Carcia med en dårlig klarering som går rett i beina til Wijnaldum, som avslutter lynraskt. Men skuddet går langt, langt over.

86
Sadio Mané (Mohamed Salah)Mané med stor sjanse.

Pasning fra Salah.

Salah finner Mané på motsatt side, og Mané sklir inn foran mål men bommer noe på ballen. Nær Liverpool-ledelse der.

Før kampen

Liverpool og Manchester City møtes natt til torsdag i det som blir de helrødes andre av totalt tre kamper i International Champions Cup.

Det er klubbens sjette totalt denne sommeren, og når forrige sesongs ligamester står på motsatt banehalvdel vil Jürgen Klopp stille med sitt beste lag hittil i oppkjøringen. Det er allerede varslet at Sadio Mané og Mohamed Salah vil få sine første minutter i sommer.

En som ikke er med er Naby Keita. Det skal ikke være alvorlig, men han har et nakkeproblem.

Manchester City stiller med mange ukjente i sin lagoppstilling: Bravo (c), Mahrez, Denayer, Zinchenko, Harrison, Nmecha, Foden, Garcia, Diaz, Bolton, Humphreys.

Reserver: Hart, Sané, Bernardo, Adarabioyo, Roberts, Muric, Touaizi, Pozo, Dele-Bashiru, Garre, Gomes, Bernabe, Matondo, Wilson, Ogbeta

Kampen har avspark kl. 02.05 – og vi følger den her på liverpool.no.

1Avspark.

Mens YNWA runger ut over stadion tar et svært reservepreget Man City avspark.

2Milner med innlegg.

Det går langt fra høyre og ut til venstrekanten. Sturridge henter ballen, men er ikke i noen god posisjon og slår støttepasning.

5Wijnaldum bryter foran Mahrez.

Tar ballen fra Man Citys nye spiller. En rolig start på kampen, der Liverpool har hatt klart mest ball de første fem minuttene. Men mye småspill mellom forsvarsspillerne.

7
Adam Lallana (Virgil van Dijk)Man City kontrer når Lallana mister ballen på midtbanen.

Virgil van Dijk rydder enkelt opp.

8Angrepstrioen.

Adam Lallana på høyre, Curstis Jones på venstre og Daniel Sturridge foran utgjør Liverpools angrepstrio i dag.

9
Adam LallanaLallana klarerer.

Man City på sjelden visitt inn i Liverpools 16-meter.

11
Nathaniel Clyne (Virgil van Dijk)Clyne starter Liverpool-kontring, men roter bort ballen.

Van Dijk vrir spillet til Clyne som setter fart framover i det som ser ut som et lovende angrep, men etter hvert mister han ballen.

12

14
Fabinho for seint inn i taklingen.

Liverpools nummer tre kommer for seint i en duell på35 meter, og Man City får frispark ved Mahrez. Men ingen når ballen.

16
Loris KariusKarius bokser og får frispark.

Tyskeren bokser ut et innlegg inn i boksen, men får også frispark for dytt i ryggen.

17Clyne lager frispark.

Man City får først ikke så mye ut av det, men får etter hvert inn et innlegg som er halvfarlig.

18

20
Nathaniel ClyneClyne prøver å nå Sturridge.

Clyne setter fart framover og går ned mot dødlinja. Innlegget går ut istedenfor å nå Sturridge, som var godt plassert i boksen.

22
Daniel SturridgeDårlig touch fra Sturridge.

Et angrep med gode tendenser for Liverpool, men der Sturridge til slutt mister ballen med en dårlig touch.

23
Gomez i hard duell med Nmecha.

Joe Gomez og Nmecha er først i løpeduell som ender uavgjort, og etterpå går Gomez seirende ut av en ny duell mellom de to.

25
Milner stopper Mahrez på 16-meteren.

Så tar han et nytt løp, og dundrer ned Bolton.

27
Farlig av Robertson.

Kommer seint inn i en takling med Bolton innenfor 16-meteren. Nær straffe imot der.

29
Karius bokser rett til motstander.

Svakt utboksing av Karius går rett til en motstander rett utenfor 16-meteren, Foden får avsluttet, men Karius ordner da opp.

30

32Robertson skaffer Liverpool corner.
32

34
Curtis JonesJones med nytt skuddforsøk.

Skyter fra rett utenfor 16-meteren, men god kontroll på den fra Bravo.

35
James Milner (Joe Gomez)Milner med frispark mot Gomez.

Godt innlegg fra Milner, som er nær å treffe hodet til en godt plassert Gomez, men det blir bare nesten.

36

37
Joe GomezGomez feller Nmecha i god posisjon.
39
Karius redder enkelt frisparket fra Mahrez.
42

43
Curtis JonesJones vil ha straffe - får tilsnakk.

Curtis Jones strutter av selvtillit nå, og setter fart inn i feltet med ballen i beina. Han går i bakken, og ønsker seg straffe, men får heller tilsnakk av dommeren. Kan se ut som han først og fremst glir på de første TV-bildene. Jones ser også ut til å skade hånda i hendelsen og må ut for behandling.

45
FabinhoFabinho bryter igjen.

Fabinho viser nok en gang at han er sterk på å lese spillet.

450-0 til Pause.

Pauserefereat

Liverpool startet klart best mot et veldig reservepreget Man City-lag, men etter hvert kom Citys unge mannskap bedre med i kampen og det var de som sto for de største mulighetene. Det tok 18 og et halvt minutt før Liverpool hadde sin første avslutning på mål, da Curtis Jones testet skuddfoten. Bravo reddet imidlertid enkelt.

Noen minutter før hadde City kampens første store sjanse da Mahrez spilte fri Nmecha. Karius reddet, men ga retur. Men den var Fabinho raskt på og hindret en ny skuddmulighet.

Curtis Jones var den som hadde flest muligheter for Liverpool i en ganske søvndyssende nattkamp i USA. Han hadde både et skudd og en heading som det kunne blitt noe av med mer kraft og presisjon. Lallana hadde også en brukbar mulighet etter corner, men Bravo i Citys mål er ikke satt på de store prøvene.

City hadde også en brukbar sjanse da Karius bokset ut og Foden fikk ballen på foten utenfor 16-meteren. Han ordnet opp selv på skuddet.

45
Inn: Caoimhin Kelleher (Ut: Loris Karius)Keeperbytte for Liverpool.

Kelleher kommer inn for Karius.

45
Inn: Dominic Solanke (Ut: Daniel Sturridge)Solanke inn for Sturridge.
45
Inn: Sadio Mané (Ut: Adam Lallana)Sadio Mané inn.
45
Inn: Ragnar Klavan (Ut: Joe Gomez)Klavan inn for Gomez.
45
Inn: Ben Woodburn (Ut: Georginio Wijnaldum)Woodburn inn for Wijnaldum.