«Mangelen på backup for Firmino er en bekymring»

Echo-journalist James Pearce er ikke imponert over alternativene.

15. jul 2018 kl 09.43 Arild Skjæveland

Liverpool klarte aldri å skape de helt store sjansene i lørdagens treningskamp mot Bury. James Pearce i Liverpool Echo er bekymret for dekningen bak Roberto Firmino på topp.

«Mangelen på kvalitetsbackup for Roberto Firmino er en bekymring. Daniel Sturridge så igjen skarp ut, men tre kamper ut i pre-season så har verken Divock Origi eller Dominic Solanke vist seg frem. Begge har hatt brukbare sjanser, men har sløst dem bort», skriver Pearce.

«Klokken tikker for Origi, som ikke har klart å vise seg frem i noen av kampene hittil. Håpet var at han skulle komme tilbake fra utlånet i Wolfsburg med litt mer å by på, men så langt har det ikke sett slik ut. Til hans forsvar har han alltid vært mye bedre sentralt enn ute til venstre slik han var på Gigg Lane, men han gjør seg heller ingen tjenester når han løper ned blindgater, sløser fra lovende posisjoner og taper dueller for lett», skriver han videre.

Klopp trenger mer

I den andre omgangen var det Dominic Solanke som kom inn. Heller ikke han har imponert så langt i pre-season, eller i den røde drakten siden han kom forrige sommer.

«Solanke tok over i den andre omgangen, og burde ha scoret det første målet seks minutter senere. Skuddet hans etter forarbeidet til Adam Lallana ble klarert av Cooney – og etter det hadde han lite å by på. Han var ikke det oppspillspunktet Liverpool trengte. Klopp trenger mer.»

Liverpool har forsterket angrepet med Xherdan Shaqiri denne sommeren, men sveitseren regnes mer som et alternativ til Mohamed Salah og Sadio Mané enn til Roberto Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]