– Når en spiller som dette blir tilgjengelig må du bare slå til

Jürgen Klopp beskriver kjøpet av Xherdan Shaqiri som en «no-brainer».

13. jul 2018 kl 22.46 Einar Kvande

Xherdan Shaqiri ble fredag Jürgen Klopps tredje nye spillertilvekst for sommeren, etter at han fullførte den medisinske testen og signerte en femårskontrakt på Melwood.

Klopp har lenge beundret den offensive midtbanespillerens egenskaper, og føler at han har sikret seg 26-åringen på et perfekt tidspunkt.

– Jeg tro den engelske frasen for å forklare avgjørelsen om å signere Xherdan er at dette var en «no-brainer». Når en spiller som dette blir tilgjengelig på markeedet, må du bare reagere om du er smart, og vi gjorde det, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han er rask og har det som kreves. Han har den riktige mengden arroganse ute på en fotballbane. Han er modig som vil ha ballen hele tiden for å sette sitt preg på det som foregår. Skal man spille for oss er dette ting som er obligatoriske.

– Jeg tror også vi er den perfekte klubb for ham på dette tidspunktet av karrieren hans, for han trenger å heve seg ytterligere og utfordre seg selv, og miljøet vårt oppmuntrer til dette. Vi ønsker fortsatt at han skal uttrykke seg selv ute på banen, men vi ønsker også at han skal lære og forbedre visse sider av spillet sitt, hvor han fortsatt kan bli bedre.

Kan brukes i mange posisjoner

– Fra vårt ståsted er han en spiller som kan utgjøre en stor forskjell i troppen og på laget, for han kan brukes i mange posisjoner i vårt system. Han gir oss mer fleksibilitet i måten vi benytter våre andre spillere på også. Det er kult.

– Jeg kjenner ham fra tiden hans i Sveits, og spesielt fra tiden hans i Tyskland. Jeg har beundret ham lenge. Det er en bonus for oss at han allerede kjenner Premier League, og hva som kreves av prestasjoner i dette unikt intense miljøet. Han gjorde det også veldig bra i VM, så han kommer til oss stinn av tro og selvtillit.

– Til slutt vil jeg si at jeg tror Xherdan er en person som vil passe perfekt i Liverpool. Han har personlighet og en indre drivkraft. Han er en spiller som vil vokse på de positive tilbakemeldingene som vårt publikum vil gi ham. Han slutter seg til en garderobe med mange gode gutter, og jeg vet de vil ønske ham velkommen med åpne armer og hjelpe ham med å finne seg til rette og bli raskt integrert i troppen, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]