– Ser Keita i «8er-rollen»

Jürgen Klopp trekker spesielt frem én av kvalitetene til Naby Keita.

23. jul 2018 kl 20.19 Arild Skjæveland

Naby Keita er en av spillerne som har imponert mest hittil i sommer, etter overgangen fra RB Leipzig. Mot Borussia Dortmund søndag kveld spilte han den andre omgangen, og var trolig Liverpools beste spiller. Manageren trekker frem spesielt en kvalitet som gjør ham unik.

– Han har den samme farten med og uten ball, og det er ikke mange som har akkurat den kvaliteten. Vi vet hva han er god til, og prøver å få han til å passe vår spillestil. Det bør ikke bli noe problem, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– I Leipzig spilte han som ving, og det er helt klart at det ikke er hans beste posisjon, men han kan spille der fordi han har hurtigheten til det, og intelligensen, sier manageren.

Helst i «8er-rollen»

Liverpools manager liker å bruke draktnummer når han skal forklare posisjoner på banen. Han ser Keita som en nummer 8 for sitt lag.

– Han er en kreativ midtbanespiller med disiplin. Taktisk disiplin er en av hans store styrker vanligvis. Han gjør de riktige tingene til riktig tidspunkt. Det er det gode spillere gjør, sier han.

8 er også draktnummeret han har fått i LFC – og tatt over etter Steven Gerrard.

– Jeg ønsker ikke å gi ham 500.000 beskjeder med informasjon. Vi hentet ham fordi han er den spilleren han er, og nå ønsker vi å jobbe med det. Det betyr at vi først av alt lar han bli vant med systemet vårt. Jeg ser ham som en «nummer 8». Han kan også spille i 10er-rollen, og i fremtiden er han kanskje en nummer 6 i tillegg.

Med «8er-rollen» mener trolig manageren at han får en rolle der han gjør litt av alt, og er en typisk boks til boks-spiller.Nummer 6 er den defensive midtbanespilleren, og 10-eren er den som skal være den kreative..

Har du innspill til journalisten?
[email protected]