Står over Dortmund-kampen

Wijnaldum er tilbake i trening, men blir i likhet med Salah og Mané ikke involvert søndag kveld.

22. jul 2018 kl 00.52 Marius Rabben

Nederlenderen har slitt med en liten muskelskade og ennå ikke vært med i noen treningskamper i sommer. Han kommer heller ikke til å spille mot Borussia Dortmund, opplyser klubben.

– Vi må se an treninga, snakke med guttene og alt sånt, fortalte Jürgen Klopp til pressen da han ble spurt om spillernes forfatning foran søndagens oppgjør i Charlotte i North Carolina.

– De kan kanskje spille i siste kamp her

Det ser imidlertid ut til at Liverpool igjen kommer til å bytte hele laget i pausen – for siste gang i sommer.

– Men vi må først og fremst finne oss til rette (i USA). Hittil har vi naturlig nok trent mye med høy intensitet, lange økter og alt sånt, men jeg synes vi har kommet ganske bra gjennom det. Og nå er utfordringen vår å involvere tre nye spillere, pluss Gini Wijnaldum som ikke har kunnet spille hittil, sier Klopp.

De tre øvrige er Mohamed Salah, Sadio Mané og Marko Grujic som alle ble med til USA etter å ha returnert fra sine ferier fredag.

– De kan kanskje spille de siste få minuttene i den siste kampen (mot Man Utd neste helg), men intensiteten er forskjellig for alle guttene. Vi ønsker å vise oss på 100 prosent for øyeblikket (i kampen mot Dortmund). Det blir ikke 100 prosent av det vi kan, men 100 prosent av det jeg ønsker å se.

Gradvis bedre

Klopp ser tilbake på de fire gjennomkjøringene på engelsk jord mot lag fra lavere divisjoner før USA-turen.

– Kampene har vist forskjellige ting så langt. Spesielt i den siste kampen (mot Blackburn), hvor det i 2. omgang virkelig så ut som fotball. Jeg har sett mange av de tingene vi har gjort på trening i alle kamper, og jeg ønsker å se det igjen.

Tre kamper i USA – alle i sommerturneringa International Champions Cup – skal følges opp med sommerens to siste kamper, mot Napoli i Dublin og Torino på Anfield, foran sesongåpningen.

– Vi må komme tilbake på rett spor så raskt som mulig. Sånn er det. Men jeg kan ikke fremtvinge det, sier Klopp.

– Sesongen venter ikke på oss!

– Vi er nødt til å gjøre det vi må gjøre, og så skal du spille kamper og jobbe med kampene. Du analyserer dem, og forhåpentlig gir det den riktige informasjonen. Og så tar med derfra det riktige steget i neste kamp.

– Disse tre kampene på veldig kort tid er en utfordring for alle lagene som er involvert, med tanke på reisingen imellom og alt sånt, men pre-season er en oppsamling av utfordringer. Man har vanskelige forutsetninger.

– Det var veldig vanskelig i Hong Kong i fjor, men vi kom oss igjennom, vi spilte fotball, og det skal vi gjøre igjen ettersom sesongen ikke vil vente på oss. Den starter 12. august, og vi er nødt til å være klare!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]