Van Dijk og Gomez stopperpar i ligapremieren?

Jürgen Klopp er usikker på om Joel Matip kan friskmeldes i tide til å være med mot West Ham.

26. jul 2018 kl 10.16 Torbjørn Flatin

En satt med følelsen av at Jürgen Klopp toppet sitt lag i 1.omgang mot Manchester City, med unntak av at Sadio Mané og Mohamed Salah ble «spart» til 2.omgang siden de ikke hadde vært involvert tidligere under pre-season.

Øynene var ikke minst rettet mot forsvaret, hvor manageren valgte å starte med Clyne, Gomez, van Dijk og Robertson. Dette kan også bli den bakre fireren mot West Ham da Premier League starter for Liverpools del 12. august.


Sent tilbake

Normalt ville Trent Alexander-Arnold kommet inn på høyreback og Dejan Lovren vært partner til Virgil van Dijk, men som følge av at disse var involvert i VM helt frem til bronsefinale og finale, vil de trolig ikke bli benyttet i 1.ligakamp etter bare en uke med trening.

Joel Matip ble sendt hjem fra USA etter å ha pådratt seg en lårskade mot Borussia Dortmund, og Jürgen Klopp uttalte etter nattens kamp mot Manchester City at det er usikkert om Matip blir klar i tide til West Ham.

- Vi vet ikke hva som vil skje fram til starten av sesongen, forklarte Klopp om lagets midtstoppere. – Vi vet ikke om Joel vil være tilbake i tide og vi vet ikke nøyaktig hvordan Dejan er når han kommer tilbake.


Ser mot Gomez

Det at Joe Gomez var partner til van Dijk mot City tyder mot at han vil spille dersom både Matip og Lovren ikke regnes som tilgjengelige til ligastarten, selv om en også har rutinerte Ragnar Klavan.

- Clyney er med nå, slik at Joe kan få spilletid som midtstopper. Han gjorde det virkelig bra; den styrke, fart, kraft og pasninger han har passer godt i denne posisjonen. Jeg liker ham godt der, understreket Klopp om Joe Gomez.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]