- Vi forventer mer av oss selv

Jürgen Klopp har tro på at Liverpool kan bli sterkere enn forrige sesong, hvor nye spillere vil gjøre troppen bredere og bedre.

24. jul 2018 kl 15.02 Torbjørn Flatin

I et intervju med The Guardian forklarer Jürgen Klopp at det gjelder å finne toppnivået fra forrige sesong, og å bygge videre på det slik at man oppnår den stabiliteten som ikke var der i stor nok grad forrige sesong til å true i Manchester City i ligaen. For øvrig en motstander som Liverpool påførte deres første nederlag i ligaen i 2017/18 og beseiret både hjemme og borte i Champions League.

En pokal er neste skritt

Nå har kjøp av Alisson, Fabinho, Naby Keita og Xherdan Shaqiri til i overkant av £170M skapt nye forhåpninger blant helrøde fans, og dermed også større forventninger.

- Ja det riktig, folk vil spørre om det. Det er det neste skrittet, svarer Klopp på spørsmålet om hvorvidt Liverpool etter neste sesong kan vise fram en pokal.

- Det er det neste skrittet og vi må være klar for det. Jeg kan ikke komme med garantier, men jeg forstår hvorfor folk tenker slik. Først må vi spille den fotballen som gir oss muligheten til å vinne noe. Vi kan ikke snakke om å vinne noe før sesongen er i gang, fotballen er ikke slik.

Må bygge videre

- Vi har fire nye spillere og du starter mer eller mindre på nytt. Det er ikke slik at vi har glemt alt, men du må arbeide for å finne tilbake til det. Fotballen guttene spilte forrige sesong var ikke lett, det kreves mye arbeid å spille slik.

- Jeg har tro på at vi kan gjøre det igjen, og bygge videre på forrige sesong. Dette blir med tredje sesong fra start og hver sesong har det vært en periode hvor det er blitt stilt spørsmål ved vår fremgang. Til slutt ble det ok. Det som er helt sikkert er at vi har de høyeste ambisjoner.

Krever mer dybde

- Hva skal til for å minske gapet til City, det er uten tvil stabilitet. Vi må skape en situasjon hvor vi er mer stabile. Ingen er stabile med 11 spillere. Vi må arbeide med dybden i vår tropp.

- Under første del av forrige sesong roterte vi ganske aktivt, hvor jeg tror vi kunne bytte seks eller sju spillere til kamper men fortsatt følte at vi hadde kvaliteten. Så lenge vi kunne gjøre det var alt veldig bra. Vi må sørge for at vi kan gjøre det samme over mye lenger tid denne sesongen, og da må du ha troppen til det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]