Mer spissing av laget mot Manchester City

Jürgen Klopp antyder at det ikke vil bli to ulike lag til neste kamp under pre-season, og forklarer hvem som ventes å bli klare til ligastarten.

24. jul 2018 kl 12.54 Torbjørn Flatin

I Liverpools fem kamper så langt i sommer har det vært så godt som to lag i hver kamp som har spilt 45 minutter. Nå antyder Jürgen Klopp til Liverpools hjemmeside at det er tid for å begynne å spisse litt, og ha en startoppstilling som spiller mer enn en omgang. Liverpool har sin neste kamp mot Manchester City, natt til torsdag.

- Vi kommer nå til å utvide spilletiden litt, til 60 minutter eller der omkring. Vi må vurdere hvordan det føles i New York før kampen mot City. Normalt hvis dette hadde vært i Europa, selv om det nå er veldig varmt i Europa, ville flere av guttene vært klare for 90 minutter. Ut fra omstendighetene må vi imidlertid sørge for ikke å overbelaste dem.


Ikke full tropp mot West Ham

Xherdan Shaqiri knytter seg til troppen denne uka, mens brassene Roberto Firmino og Alisson er med fra og med neste uke. Semifinalistene i VM, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Dejan Lovren og Simon Mignolet er de siste som vil være ferdig med sin ferie. Ifølge Jürgen Klopp vil det firkløveret trolig ikke være klare til ligastart.

- De vil bare ha tre ukers ferie, forklarer Klopp om spillerne nevnt over. – Den store gruppen av spillere vil ha fem uker, som er nesten perfekt. I løpet av tre uker mister du ikke mye, men ved fem uker mister du kanskje førti eller femti prosent av ditt fysiske nivå.

- Vi gir dem imidlertid et program som gjør at de vil være på et noe høyere nivå. For de som har tre uker, blir det to uker helt fri og et program over fem dager den siste uka.

- De vil derfor være nærme når de kommer tilbake og behøver ikke mye tid, men jeg vil si at en uke før den første kampen trolig ikke er tidsnok, men at de kan være klare til neste kamp mot Crystal Palace, sier Klopp om de som kommer tilbake til Melwood sist.

- Hvis vi er litt heldige med skader bør vi ha en konkurransesterk tropp fra starten av, men sesongen er lang og vi må forberede dem for en hel sesong og ikke bare for kampen mot West Ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]