– Vil bli fotballens hovedkvarter på Merseyside

Jürgen Klopp gleder seg til å få sett ungdomsspillerne oftere når førstelaget flytter til Kirkby.

31. jul 2018 kl 18.38 Johannes Steen

Denne sommeren ble det bekreftet at man vil forlate Melwood, som har vært klubbens treningsbase siden 1950. Istedenfor vil man samle alle klubbens lag på Kirkby, hvor akademiet i dag holder til.

Anlegget på Kirkby vil bli betydelig oppgradert og modernisert, og alt forventes å være helt ferdig i 2020.

– Det vil hjelpe oss, helt klart, sier Jürgen Klopp i et eksklusivt intervju med Neil Jones i Goal.com

Har ikke plass til mer på Melwood

– Hør, Melwood er er virkelig flott plass, historisk. Jeg elsker det. Problemet er at vi er så adskilt. Det er ikke langt fra Melwood til Kirkby, men det er for langt, så jeg får ikke sett ungdomskampene. Og jeg er 10 eller 12 timer om dagen på Melwood, så jeg ville ha tid til det om jeg kunne. Mellom møter kunne jeg enkelt gå og se kamper eller treninger, og så vil jeg se spillerne tidligere. Ikke bare meg, men resten av støtteapparatet også.

Ikke bare er det en fordel sportslig, men Klopp forteller at det også er praktiske begrensninger som tvinger klubben til å tenke nytt hva det gjelder klubbens treningsbase.

– Melwood er perfekt for nå, men med sin størrelse kan vi ikke få til noe mer. Dersom vi vil ha et nytt kontor ville vi være nødt til å bygge en ny etasje! For øyeblikket er det ok, men i fremtiden vil det være for lite, så da bygger vi og går sammen.

– Å bygge er bra for fremtiden

– Det er bra for akademiet også. Dersom du drar til U-18-kamper der, vil du se hvordan det ligger an, sant? Når vi drar dit vil vi finne ut av det, vi vil bygge ting rundt det (akademiet) som vil hjelpe de unge spillerne.

– Det vil bli fotballens hovedkvarter på Merseyside. De som som kommer gjennom akademiet, på alle nivå, må være briljante fotballspillere. Det er målet. Jeg ser veldig frem til det.

– Å bygge ting er alltid bra for klubbens fremtid. Det vil bli massivt, og jeg vet at Mike Gordon (medeier i klubben) er ordentlig opprømt over prosjektet. Det vil bli enestående.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]