– Det er alltid et pluss om spilleren kommer fra Liverpool

Jürgen Klopp synes det er veldig stas med de unge lokale spillerne som er på vei opp.

31. jul 2018 kl 10.55 Arild Skjæveland

Siden Jürgen Klopp ble Liverpool-manager i oktober 2015 har han gitt 13 spillere på under 22 år debuter for klubben.

– Jeg elsker det, elsker det! Det er viktig for denne klubben, sier Klopp i et eksklusivt intervju med Goal.com.

– Dersom du har sjansen bør du gjøre det. Hvor mange er det som bor i Liverpool? 500.000? Island har 330.000 tror jeg, så Liverpool burde ha nok folk til å lage et eget lag. Jo flere jo bedre. Med Stevie og Carra – det var flott å ha slike gutter som slår gjennom. Det er veldig kult, sier han videre.

Jones har sjansen

En som har imponert i pre-season nå langt er Curtis Jones.

– Vi får se med Curtis. Det er fortsatt langt igjen, men så langt er det veldig positivt. Han er en god spiller som kan bli veldig god, så vi får se.

– Det er alltid et pluss om de kommer fra Liverpool. Dersom jeg har to spillere av samme kvalitet, men en snakker skikkelig engelsk og den andre snakker scouse, så er det scouseren som er på laget. Det er derfor vi er Liverpool.

Vanskelig for unge spillere nå

Klopp forstår at de unge spillerne gjerne vil på utlån, heller enn å spille aldersbestemt fotball.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere for unge gutter i en klubb som Liverpool. På en side kjøper vi spillere for 50-60 millioner, og på den andre siden får vi spillere gratis fra ungdomslagene – men de må ha tid og muligheten til å spille, sier han.

– De spiller for U23-laget, som er fint, men de liker det ikke så godt. De trener med førstelaget hele uken, og så må de spille med U23-laget. Garderoben er like stor som dette bordet her, og det er ingen supportere der. Det er ikke det samme.

– Du må finne det riktige øyeblikket, men Trent slo gjennom uten å bli lånt ut. Det vil ikke være mulig for dem alle, men vi får se. Dersom du har slike spillere, og kan få en til å slå gjennom hvert andre eller tredje år, er det enormt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]