– Vi er ikke lenger et springbrett

Jürgen Klopp tror Liverpool nå er en klubb spillere gjerne ønsker å komme til.

31. jul 2018 kl 00.06 Arild Skjæveland

Da Liverpool mistet Philippe Coutinho i januar, snakket Jürgen Klopp om at Liverpool måtte bli en klubb der de beste spillerne ønsket å bli, heller enn å forlate. Det samme sa han om Emre Can da han stadig ble spurt om kontraktsforhandlingene.

Nå ser det ut som at den trenden har snudd. Roberto Firmino og Mohamed Salah har allerede skrevet under på nye kontrakter, Sadio Mané blir snart tilbudt en ny avtale, og Liverpool har handlet fra en hylle hvor de ikke har hatt tilgang på en stund.

– Dette er det jeg snakket om med stemningen i klubben, og det er ikke bare på tribunen. Vi er Liverpool som lag, og guttene ønsker å være del av det. Det er veldig kult, og det er stort for klubben. Disse guttene – Bobby Firmino, Mo Salah, Sadio Mané og flere av de andre – de kunne spilt for hvilken som helst klubb i verden, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– Slik er det nå, og det er et bra tegn for klubben. Det er en bedre situasjon nå som disse guttene ikke bare bruker oss og så drar de. Vi er sammen, og vi må levere. Signer kontraktene, så fortsetter vi.

Finnes ikke en direkte Coutinho-erstatter

Liverpools overgang for Nabil Fekir gikk i vasken like før VM. Jürgen avviser at klubben må hente en Coutinho-erstatter i sommer.

– Du kan ikke erstatte Coutinho med nøyaktig samme type spiller. Han er Phil Coutinho, og har en helt særegen spillestil. Taktisk en strålende spiller som kan spille som ving, nummer 10 eller nummer 8.

– Jeg ønsker ikke å sette noen av spillerne mine i en slik posisjon at folk konstant sier «han er Phils erstatter». Jeg synes det største vi gjorde i andre del av sesongen var at vi ikke måtte snakke så mye om Phil. Det var ikke slik i januar, men hvordan skulle vi vite det?

– Hadde vi fortsatt hatt Phil, så kunne vi brukt ham i finalen. Mo må ut med skade, men Phil er der fortsatt. Phil på venstreving, flytte Sadio til andre siden og sette inn en midtbanespiller. Det ville vært annerledes, og fint, men han var der ikke lenger. Vi ønsker ham lykke til.

– Vi trenger ikke å erstatte Phil. Vi må bygge en stall for neste år. På markedet er det ikke noen lightversjon av Phil Coutinho. Det finnes ikke – men det finnes mange gode spillere, og vi har kjøpt noen av dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]