– Å vinne Premier League er helt klart vanskeligere enn Bundesliga

Jürgen Klopp om forskjellene på Bundesliga og Premier League.

25. aug 2018 kl 13.42 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp klarte å bryte Bayern Münchens dominans i Bundesliga da han ledet Borussia Dortmund.

Den første av hans to ligatitler kom i hans tredje sesong, men han mener det er vanskeligere å oppnå det samme i Premier League i det som nå er hans tredje fulle sesong som Liverpool-manager.

– Premier League er helt klart vanskeligere. Man må være klar for alle kampene. Det var helt annerledes for sju år siden, fotball har forandret seg. Premier League er en annen utfordring for oss.

– Jeg ønsker ikke å sammenligne det, men om du kunne slå Bayern, så var det bra fordi de hadde vanligvis vunnet alle sine andre kamper. Det skjer ikke her. Selv City klarte ikke det sist sesong. De fikk hundre poeng, men det er veldig sjelden, sier Klopp til The Telegraph.

Har tro på Tottenham og Chelsea

Og Klopp legger mye vekt på at det er flere ligautfordrere i England enn i hjemlandet.

– Hvis City ikke er nummer en, er det andre som går for det. Jeg tror virkelig at Tottenham vil ha en veldig god sesong. De er fortsatt sammen og har en fantastisk manager.

– Noen andre lag har en god sjanse også. Chelsea ser veldig bra ut, Arsenal har ikke hatt så bra start, men det vil endre seg, sier Klopp, som ikke nevner Manchester United i intervjuet.

– Ikke se på de andre, det hjelper deg ikke. Man har bare problemer med dem to ganger i sesongen. Bare prøv å slå dem i de to kampene, og så slå de andre så ofte man kan, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]