Har Robertson og Ox-taktikk for Fabinho

– Det er annerledes fotball enn han er vant til, men han tar store steg allerede.

25. aug 2018 kl 10.05 Arve Vassbotten

Fabinho spilte flere av sommerens treningskamper for Liverpool etter overgangen på 40 millioner pund fra Monaco. Men etter at serien startet med kamper mot West Ham og Crystal Palace, har ikke midtbanespilleren fått spilletid.

Klopp mener Fabinho vil følge eksemplene fra Andy Robertson og Alex Oxlade-Chamberlain, og finne rytmen etter en periode med tilpasning.

– Det handler om at spillerne skal forstå posisjonen og hvem andre som er tilgjengelige også, hvis ikke hadde Fabinho vært involvert i troppen, som han var iden første uken.

– Det er annerledes fotball enn han er vant til, men han tar store steg allerede. Jeg kan se det på treningsøktene og det er bra, sier Klopp til The Times.

Fraværet av Fabinho er også blant temaene som diskuteres i «The Kopite Podcasten», som du kan høre under eller på iTunes.

– Aldri enkelt for nye spillere

– Han er vant med å spille på et høyt nivå i Frankrike. Det handler ikke om hvem vi spiller mot, men hvordan vi spiller. Alt er bra. Det er aldri enkelt for nye spillere, det har det aldri vært.

Og Klopp forklarer mer om sammenligningen med Andy Robertson, som hadde en tung start da han kom fra Hull sist sommer, men som etter hvert ble et selvskrevent valg på venstrebacken.

– Når man ser Andy Robertson løpe rundt på Melwood nå, er han en totalt annerledes person enn han som var her i de første tre månedene, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]