Avviser at Firmino sliter med formen

Jürgen Klopp er fornøyd med sesongstarten til Roberto Firmino, selv om målene ennå ikke har kommet.

25. aug 2018 kl 00.22 Johannes Steen

Roberto Firmino var med Brasil til kvartfinalen i verdensmesterskapet i Russland, og det ble dermed hverken mye ferie eller mye pre-season for Liverpools nummer ni.

Jürgen Klopp avviser likevel at det er problemer med hverken fysikken eller formen til mannen som scoret 27 mål forrige sesong, selv om han hinket ut i sluttminuttene i forrige kamp mot Crystal Palace.

– Det var bare en krampe. Han er i form og jeg synes han har hatt en bra start, sier Klopp ifølge LiverpoolEcho.

– Han har hatt to uker pre-season, noe som er ganske kort tid for en spiller som trenger den fysiske formen så mye som Roberto gjør, men jeg er helt fornøyd.

– Vanskelig å spille kamper så tidlig

– Etter to uker forberedelser og en brasiliansk ferie er han mye skarpere og bedre form enn jeg hadde forventet. Han kom tilbake i veldig bra form for å være ærlig.

Selv om Firmino ennå ikke har åpnet målkontoen denne sesongen, er ikke Klopp bekymret og trekker fram alt det andre den uegoistiske nieren gjør på banen.

– Han er involvert i alle våre offensive situasjoner, enten med å åpne rom med et løp, spille en pasning eller som førsteforsvarer. Alt det der. Det er akkurat som det skal være på dette tidspunktet, og han kan forbedre seg slik vi alle kan.

FORNØYD:
FORNØYD:  Jürgen Klopp var positivt overrasket over Roberto Firminos fysiske form til tross for en lite optimal oppkjøring til sesongen.

– Hans ønske om å score er like stort som de to andre (Sadio Mané og Mohamed Salah). Han tenker ikke for mye på det. Om han er i en bedre posisjon til å skyte, så skyter han. Om noen andre er i en bedre posisjon så sentrer han.

– Han er erfaren nok til å vite at han ikke hadde den lengste sesongoppkjøringen. Det var rimelig vanskelig å spille disse kampene så tidlig. Om folk snakker om ham fordi han er en nummer 9, så er det ikke viktig for ham og det er ikke viktig for meg. Han er involvert i alle situasjonene på topp. Han vil score mål, 100 prosent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]