Før kamp i motstanderleiren:Keïta får motstanderfansen til å grøsse

Forrige sesong feide Liverpool Brighton av banen i begge oppgjør. At Naby Keïta spiller denne kampen, hjelper lite på optimismen blant bortefansen.

24. aug 2018 kl 19.52 Arve Corneliussen

– Jeg håper på en god borteopplevelse, og at vi kan stå imot et hardt press over tid. Men det blir tøft. Det er årets kanskje hardeste bortekamp. Egentlig er det godt å bli ferdig med den kampen, humrer Ronny Aukrust, Brightons supporterleder.

Forrige sesong var Brighton ligaens dårligste bortelag, men slapp bare inn 29 mål på 19 kamper. Det eneste laget som klarte å score mer enn tre mål med bunnsolide Brighton på besøk, var Liverpool i siste serierunde.

I tillegg vant Liverpool 5-1 i bortekampen mot Chris Hughtons mannskap. Aukrust forventer en ny tøff kamp for favorittlaget, og frykter Jürgen Klopps nye våpen.

– Jeg er redd for hvor hurtige Liverpool er med ballen, og hvor fort fremover det går, sier supporterlederen, før han følger opp:

– Keïta blir en fryktet spiller etter det han har vist hittil. Du så jo for eksempel den dragningen mot Palace, og at han bare fosset fremover i banen og slo pasningen til Salah. Nøkkelen vår blir å få stoppet midtbanespillerne deres.

Samme spor

Der Brighton hadde grusomme resultater på fremmed gress forrige sesong, skinte de på hjemmebane. Bare sju lag plukket flere poeng foran egne tilskuere.

– Jeg håper ikke det skal bli like ille på bortebane som i fjor. Vi ble ikke rundspilt, men det var den ene lille prosenten som skortet. Nye spillere kan forhåpentligvis gi oss den prosenten. Det er mye mer kamp om plassene nå enn det var da, påpeker Aukrust.

Denne sesongen har klubben fra kystbyen fortsatt i samme spor. De sviktet totalt i åpningsrunden mot Watford på Vicarage Road, før de slo Manchester United på Amex Stadium.

– Det viktigste er å holde oss, men så vil vi helst ha én plass over forrige sesong (15. plass, journ. anm). Spillet mot United viser at vi har muligheter i år og, mens Watford-kampen ikke var en helt fin sesongstart. Den var under pari, konstaterer supporterlederen.

Stopperkjempe usikker

Lewis Dunk har vært en av Hughtons mest betrodde menn de siste sesongene. Forrige sesong startet han samtlige ligakamper, og startet denne i samme stil.

Mot Manchester United pådro han seg en skade i foten, og forlot stadion på krykker. Under torsdagens pressekonferanse kunne imidlertid Hughton berolige med at skaden ikke er så ille som først fryktet, som gjør at Dunk har status som usikker foran kampen.

– Dunk er jo knallgod. Han ville styrket ethvert forsvar han er i, men vi har fått inn en ny spiller, minner Aukrust om, og sikter til den nigerianske landslagsstopperen Leon Balogun.

– Baolgun er på nivå med Dunk og Duffy. Det han viste mot United var knallbra, du skulle tro han hadde spilt alle kamper for oss. Vi skulle selvfølgelig hatt Dunk kampklar, men jeg er ikke kjempebekymret. Kanskje Balogun til og med er litt bedre langs bakken, som kan passe bra mot dere, mener han.

KREATIV KRAFT:
KREATIV KRAFT:  Pascal Gross tok Premier League med storm og leverte 15 målpoeng forrige sesong. Men bare to av dem kom på bortebane. Denne sesongen har han fortsatt i samme spor med scoring mot Manchester United og ingenting mot Watford.

Iransk toppscorer på benken

Skulle Hughton starte med samme ellever som slo Manchester United, er det bare Balogun og tidligere Barcelona-back Martín Montoya som er nye fjes i troppen.

I så fall blir det ingen Alireza Jahanbakhsh. Iraneren, som ble toppscorer i Eredivise forrige sesong, har bare fått 19 minutter hittil i sesongen. I forrige kamp ble han værende på benken.

– Han er nok nær å få starte, men Marrch og Knockaert gjorde det så bra mot United at jeg ikke tror Hughton gjør det nå. Ellers kan det være Bissoma får sjansen fra start på bekostning av Gross, for han har ikke alltid levert best på bortebane, spår han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]