Klopp har identifisert Wijnaldums svakhet

Georgini Wijnaldum avslører hva Jürgen Klopp har bedt ham om å gjøre for å forbedre spillet sitt.

24. aug 2018 kl 09.50 Arve Corneliussen

– Klopp sa til meg at jeg måtte bli mer involvert i kamper, og at det var for mange ganger jeg ikke var involvert. Og at det derfor var lettere for å spille dårlige kamper, forteller Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

Der nederlenderen noen ganger storspiller på midtbanen, er han noen ganger veldig anonym.

Slo få pasninger

Det lar seg skinne gjennom i statistikken. I ligaen forrige sesong slo Wijnaldum bare 38 pasninger per kamp. Det er under halvparten av Jordan Hendersons 77. Han er betydelig nærmere James Milners 46 pasninger per kamp, men veteranens tall er påvirket av at han bare startet halvparten av ligakampene han spilte.

Naby Keïta, som har spilt i en lignende rolle som Wijnaldum hadde forrige sesong, har startet sesongen med 66 pasninger i snitt.

– Jeg var veldig opptatt av det forrige sesong, mens Klopp var opptatt av 6-er-rollen. Samtidig hadde jeg tankene på 8-er-rollen, forklarer Wijnaldum.

– Men han sa til meg at det var neste steg – at jeg kunne bekle flere roller fordi jeg har kvalitetene til det. Jeg snakker ofte med ham. Han gjør meg bevisst på hva jeg må gjøre for å bli en bedre spiller, tilføyer 27-åringen.

Forrige sesong fikk en se små drypp av Wijnaldum i den dypeste rollen på midtbanen. Mens Henderson har hatt lang ferie og Fabinho tilpasser seg en ny spillestil, har han startet begge ligakampene hittil i sin nye rolle.

Det er naturlig at han har mer ballkontakt i en dypere rolle, men nederlenderen har uansett vært mer involvert hittil: Wijnaldum står nå med et snitt på 63 pasninger per kamp.

Startet som offensiv

27-åringen, som startet karrièren som offensiv midtbanespiller i Feyenoord, mener han har fått en god start på sesongen i sin nye rolle.

– Men det er vanskeligere enn det ser ut til. Noen ganger har jeg lyst til å bli med i angrep, men når du spiller i den rollen er det ikke alltid mulig. Du må holde balansen mellom forsvaret og indreløperne. Det gjør det litt vanskeligere siden jeg egentlig er en spiller som har lyst å gå på løp fremover, medgir Wijnaldum.

– Men jeg liker å spille i den rollen, og det går ganske bra, tilføyer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]