Ansetter innkasttrener med Guinnesrekord

Hevder spillerne kan komme til å kaste 5-15 meter lenger.

26. aug 2018 kl 21.26 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp har ansatt en dansk innkastspesialist som trener i klubben. Thomas Grønnemark startet å jobbe i klubben på deltid under preseason i sommer, for å minimere feil fra dødballer.

Han har først og fremst jobbet med førstelagets backer Andy Robertson, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Nathaniel Clyne og Alberto Moreno, skriver Chris Bascombe i The Telegraph, men også James Milner, Sadio Mané og Gini Wijnaldum har tatt del i øvelsene.

Kaster 5-15 meter lenger

Grønnemark har tidligere jobbet med Midtjylland, Schalke, Hertha Berlin og det danske landslaget.

På sin egen side, Throwin.dk, står han også oppført som «profesjonell innkasttrener». Der skriver han at han siden 2004 har jobbet med innkast i fotball. Han hevder de fleste spillerne forbedrer kastene med 5-10 meter, og noen opp til 15 meter. Han hevder også at to av lagene han har trent Midtjylland og AC Horsens har scoret 20 mål fra innkast i 2018-2019-sesongen.

Selv innehar han Guinnesrekorden for lengste innkast på 51,33 meter, noe du kan se her:

50 innkast per kamp

Dansken skal ha blitt kontaktet direkte av Klopp, som ønsket at akademiet i klubben skulle lære hemmeligheten med innkast, men ble raskt involvert i førstelaget.

Selv om det er mange spesialister i klubbene, skal Liverpool være den første klubben som har ansatt en egen spesialist på innkast.

Bakgrunnen er at Liverpool i snitt tar eller forsvarer seg mot 50 innkast i en kamp, og derfor kan detaljene rundt dette være avgjørende. Og Klopp mente Liverpool for ofte tapte ballen etter innkast sist sesong.

Til nå har Grønnemark jobbet med laget et par ganger i måneden, men har vært mer involvert i starten av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]