Bruker rugby-metoder for å forberede Alisson

Crystal Palace på bortebane blir en annerledes test for Liverpools nye keeper.

20. aug 2018 kl 08.46 Arild Skjæveland

Mot West Ham var det lite Liverpools nye målvakt måtte gjøre. De gangene han var involvert, var det stort sett i det oppbyggende spillet, hvor han fikk vist frem sin pasningsfot.

Crystal Palace under Roy Hodgson blir en helt annen test, og det er noe de har jobbet med på Melwood den siste uken.

Keepertrener John Achterberg har brukt rugby-metoder for å forberede brasilianeren på det som kommer på Selhurst Park, ifølge Paul Joyce i The Times.

15 spillere i boksen

Jürgen Klopp forteller at keepertreneren bruker rugbyutstyr for å forberede målvaktene på det som kommer.

RUGBYUTSTYR:
RUGBYUTSTYR:  Simon Mignolet med John Achterberg på trening. Det er dette utstyret som brukes for å forberede Alisson til Selhurst Park.

– Det er egentlig ikke rugby, men keepertrening. Alle guttene har vært gjennom det. Da Loris kom, gjorde vi det. Alisson gjør det også. Vi har disse situasjonene på trening der vi tar dødballer, og boksen er full med 22 spillere. Det er kanskje litt mye, men i alle fall 15 spillere. Det er fullt. Vi gjør det slik at målvaktene blir vant med det, og det handler om timing, sier Klopp.

Liverpools gjennomsnittshøyde er er 180 centimeter. Det er kun fire lag i ligaen som er mindre – og City er minst, ifølge Joyce. Palace sin gjennomsnittshøyde er 184 centimeter, og er tredje høyest i ligaen.

– Vi kjøpte Alisson først og fremst for tingene han allerede er god på. Det er det vi ønsker at han skal gjøre. Det er ikke slik at en keeper må forandre seg helt for ligaen, men vi må hjelpe ham i ulike situasjoner.

– Det er ikke bare én spiller som er ansvarlig for noe. Vi må ha riktig formasjon på dødballer. I kampen er det ikke så annerledes, men dødballer er annerledes. Så langt har det gått greit. I kampen mot West Ham var vi mindre enn West Ham – men det handler ikke bare om Alisson, men hele laget, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]