– Buvac kommer ikke tilbake

James Pearce om Zeljko Buvac, penger og transfers.

3. aug 2018 kl 14.20 Arild Skjæveland

I april forsvant Jürgen Klopps assistent Zeljko Buvac fra trenerbenken. Han har ikke returnert denne sesongen – og det kommer han heller ikke til å gjøre. Det sier James Pearce i et nettmøte hos Liverpool Echo.

– Buvac kommer ikke tilbake. Jeg forventer at det offentliggjøres snart at han har forlatt klubben. Klopp ble spurt om situasjonen, men insisterte på at det var av personlige årsaker, svarer Pearce.

– Buvac var viktig på kampdager når det kom til det taktiske, og spesielt i pausepraten. Men han hadde trukket seg tilbake mot slutten av sesongen, og var mindre involvert. Jeg kan ikke se at det får en stor effekt på Liverpool at han forlater dem. Lijnders har returnert til klubben, og er en veldig populær figur. Klopp verdsetter innspillene hans høyt.

Klopp har penger tilgjengelig

Det virker lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i disse seks siste dagene før overgangsvinduet stenger – men dersom klubben ombestemmer seg, så er det penger tilgjengelig, ifølge Pearce.

– Klopp har i hele sin tid i Liverpool sagt at dersom han ikke får akkurat det han vil, så er han forberedt på å vente heller enn ta et alternativ for å få inn en ekstra spiller. Det er klart at han ønsket Fekir, men den avtalen kollapset på grunn av en gammel kneskade. Pengene er der for Klopp dersom han ønsker å styrke laget ytterligere, men dersom han ikke ombestemmer seg virker han klar for å bruke de spillerne han har, svarer Pearce i nettmøtet.

Pulisic neste sommer?

Christian Pulisic har mange ganger vært linket til Liverpool. I 2016 fikk klubben avslått et bud på 11 millioner pund for amerikaneren, som da var 16 år gammel.

– At Klopp beundrer Pulisic er velkjent. Han har prøvd, men feilet å hente ham til Liverpool for to år siden da Dortmund nektet å selge. Pulisic har utviklet seg mye siden det, men han er langt unna ferdigutviklet. Han har to år igjen av kontrakten sin, og dersom han ikke signerer på en forlengelse forventer jeg at Liverpool prøver seg neste sommer, svarer Pearce.

– Prisen er kanskje mer realistisk da. Slik situasjonen er nå vil han ikke gå inn i førsteelleveren. Det å bruke 60-70 millioner pund for en spiller til troppen gir ikke mening.

Kjenner ikke til Ramsey-interesse

Arsenals midtbanespiller Aaron Ramsey er nå inne i det siste året av sin kontrakt. Han har blitt linket til Liverpool og en rekke klubber.

– Jeg kjenner ikke til noen interesse for Ramsey. Det vil alltid være mye spekulasjoner rundt ham siden han er inne i det siste året på kontrakten sin, men Liverpool er godt besatt i den posisjonen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]