– De har ikke vært gode nok, og andre har investert mye mer

Sky Sports-ekspert Gary Neville om hvorfor Liverpool ikke har vunnet ligaen.

16. aug 2018 kl 18.43 Arild Skjæveland

1990 var sist Liverpool vant et ligamesterskap. Det er noe andre lags supportere gjerne ønsker å minne oss røde om. Da Gary Neville, som kanskje er en av de man forventer skal minne om slikt, fikk i oppgave å forklare hvorfor.

– Du spør meg om hvorfor Liverpool ikke har vunnet ligaen på 28 år. Hadde du spurt meg om hvorfor Manchester United ikke vant ligaen på 26 år da jeg vokste opp, fra 1967 til 1993 eller hva det var. Jeg aner ikke. De var ikke bra nok, managerne var ikke bra nok og Liverpool var bedre, sa han da han var gjest i podcasten Second Captains.

– Det har skjedd med en klubb jeg holder med også, så du kan ikke bare peke på én grunn.

Andre har investert mer

Neville pekte på pengebruken som en mulig grunn.

– Det er mange grunner, men til Liverpools forsvar så har Chelsea, Manchester City og Manchester United brukt langt mer penger enn Liverpool over de siste 28 årene. Tenk på de 15 siste årene og hvordan City og Chelsea har investert. Det er grunnen til at de har vunnet sju-åtte mesterskap til sammen.

KAN VINNE:
KAN VINNE:  Gary Neville mener Liverpool kan vinne ligaen denne sesongen.

– De to har investert stort i lagene sine. Manchester United under Alex Ferguson brukte mer på spillere enn Liverpool. Det er én grunn. En annen grunn er at lagene Liverpool har satt sammen ikke har vært gode nok, så enkelt er det.

– Over de siste 10-15 årene er det på grunn av hvor mye som har blitt investert.

– Jeg så på tallene i forrige uke, men har de ikke nøyaktig i hodet. Jeg tror Liverpool har handlet for 140 millioner pund netto de siste fem sesongene. Manchester United har handlet for noe som 500 millioner pund. Det er tre ganger så mye som Liverpool på spillere. Manchester United bruker mer hver sesong, men har ikke gjort det i akkurat dette overgangsvinduet.

Har sjansen i år

Den tidligere Manchester United-kapteinen tror dagens Liverpool-utgave har en mulighet.

– Denne sesongen tror jeg Liverpool har en god sjanse. På meg ser det ut som en klubb som har investert for å vinne ligaen. De har brukt store penger også tidligere, men de har ikke kjøpt like «seriøst».

– De har handlet bra, og ikke bare denne sesongen, også tidligere. Tenk på de tre de har lengst fremme. Salah, Firmino og Mané har ikke kostet så mye i det store bildet, men de er et glimrende angrep. Tenk på handelen de gjorde med Keita i fjor sommer som kom i år. Fabinho har kommet inn.

Han skryter av Liverpools forsvarssjef Virgil van Dijk.

– Jeg så på Virgil van Dijk som en stor risiko til 75 millioner pund. Jeg tenkte det var store penger at det var store penger for en spiller som har spilt for Southampton og Celtic. Jeg visste at han var en god spiller, men jeg trodde ikke han skulle være den som fikset Liverpools forsvar. Jeg trodde han kom til å hjelpe, men ikke at han skulle være så bra.

– De siste tre månedene av forrige sesong var han svært imponerende, og bedre enn det jeg trodde han skulle være.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]