Unge spillere som banker på døra til førstelaget

Ingen av de har debutert for Liverpools førstelag ennå, men kanskje kommer debuten allerede i høst for alle tre?

16. aug 2018 kl 14.48 Einar Kvande

Rafael Camacho, Curtis Jones og Nathaniel Phillips imponerte for Liverpools førstelag i treningskampene i sommer. Nå spås trioen å bli de neste akademispillerne som følger i fotsporene til karer som Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn.

– Disse tre guttene har tatt det første steget, sier U23-manager Neil Critchley i et intervju med Liverpool Echo.

– De har gitt manageren noe å tenke på, og et hyggelig problem.

– Om det betyr at de kommer med i troppen, eller får starte en kamp på kort sikt gjenstår å se, men dersom manageren får behov for flere spillere i løpet av sesongen vil han huske det gode inntrykket disse spillerne gjorde i sommer.

– Vi er heldige at vår manager gir unge spillere sjansen, og har tro på ungdommen. Slik håper jeg det fortsetter lenge, sier Critchley.

Gode holdninger veier tungt

Det er ikke bare talent som har brakt trioen dit de er i dag, men også holdningene de viser til idretten sin hver eneste dag.

– Jeg tror det er en styrke som vårt akademi har, at vi gir spillerne klare beskjeder. For guttene som går gradene hos oss er det viktig at de vet hva vi står for, og hvordan kulturen er her. Vi snakker om å skape gode vaner som disse spillerne tar med seg resten av karrieren, om det blir her eller et annet sted. De må vite hvor grensene går, hva som er akseptabelt og hva som ikke er akseptabelt, både på og utenfor banen.

De må vite hvor grensene går, hva som er akseptabelt og hva som ikke er akseptabelt, både på og utenfor banen.Neil Critchley

– Dersom våre unge spillere får muligheten til å trene med førstelaget, slik som Nat, Curtis og Rafa har fått, vil deres karakter og personlighet være like viktig som deres fotballtalent.

– Manageren forventer at de er gode spillere, men han vet ikke hvilken type mennesker de er før de går inn porten på Melwood.

– Det er åpenbart slik førstelaget er, og slik manageren er, at er du ikke riktig type menneske, så vil du ikke bli gammel der. Disse tre guttene har dratt til Melwood og gjort seg positivt bemerket både på og utenfor banen, noe som er veldig viktig.

KOM FRA BOLTON
KOM FRA BOLTON  21 år gamle Nat Phillips har bare vært i Liverpool i to år.

Ulike ruter

Jones (17) og Phillips (21) tok to helt ulike ruter på veien til Melwood. Jones har gått gradene ved Liverpools akademi, mens Phillips kom til Liverpool fra Bolton for bare to år siden.

– Curtis har vært her lenge. Han er en lokal gutt, som har gått gradene. Nat har tatt en annen vei. Rekrutteringsavdelingen vår skal ha skryt for at de identifiserte Nat, og fikk ham hit. Han har hatt sine opp- og nedturer. Forrige sesong gikk han glipp av mye fotball på grunn av en ryggskade, forteller Critchley.

– Det har ikke bare vært en dans på roser for Curtis heller. De to er gode eksempler for de øvrige akademispillerne i klubben.

Lokale spillere

Begge disse spillerne vil få mye spilletid på U23-laget denne sesongen, og Jones blir ikke den eneste scouseren der. Karer som Adam Lewis og Liam Coyle er også lokale gutter.

– Det er utrolig viktig. Vi ønsker at spillere fra lokalområdet skal spille seg inn på førstelaget. Vi gir lokale gutter en sjanse, og vi har et par stykker som er på riktig vei. De blir supplementert av gutter fra hele Europa, som også bidrar til å styrke stallen vår.

– Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan hele gruppen har håndtert preseason, og arbeidsinnsatsen de har lagt ned. Jeg gleder meg til å se hvem som får gjennombruddet på førstelaget av denne gjengen.

Flere av de nevnte spillerne er aktuelle for laget når Liverpool U23 skal spille mot Tottenham på Anfield i morgen kveld.

– Førstelaget har styrket troppen sin i sommer, så vi kan kanskje få benytte en eller to av disse spillerne. Vi får se. Vi ønsker å oppnå suksess, og vinne så mange kamper som vi kan. I denne klubben må det bli en vane å vinne kamper, for det forventes av deg. Uansett hvilket lag vi stiller med, og hvordan forberedelsene har vært, så er vi Liverpool, og det forventes at vi vinner, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]