– Det er på tide at vi vinner trofeer

James Milner med klar oppfordring til sine lagkamerater.

15. aug 2018 kl 14.31 Einar Kvande

Liverpools visekaptein dokumenterte storform i 4-0 seieren over West Ham i ligaåpningen, og gleder seg nå til resten av sesongen.

32-åringen vant Premier League to ganger med Manchester City, og nå er han desperat etter lignende suksess med Liverpool. Etter at han kom til Anfield-klubben i 2015 har han tapt finaler både i ligacupen, Europa League og Champions League.

– Forventningene bør være høye. Vi er Liverpool, sier veteranen i et intervju med Liverpool Echo.

– Dette er en enorm klubb, hvor forventningene alltid er høye. Klubben har en lang historie med å vinne ting. Det forventes at vi vinner hver eneste kamp, uansett hvem vi spiller mot. Nå er det opp til oss å vise oss gode nok, ta på oss dette ansvaret, og vokse med presset.

– Jeg har vært her i tre år nå, og i løpet av den tiden har vi vært i tre finaler, og vært svært nær å vinne sølvtøy. Du kan se fremgangen laget har hatt etter at denne manageren tok over. Vi er kapable til å slå hvem som helst.

– Laget har utviklet seg, og vi beveger oss fremover hele tiden, men jeg mener det er på tide at vi vinner sølvtøy nå. Det er å legge press på seg selv, men det forventes av oss i denne fotballkubben.

– Det er noe vi er mer enn klare til å gjøre. Å vinne det første trofeet er alltid vanskeligst. Klarer vi å vinne et trofé, vil det forhåpentligvis komme flere.

Sesong 17

Milner er inne i sin 17. sesong som profesjonell fotballspiller, og viser ingen tegn til å ha mistet lysten på fotball. I ligapremieren spilte han sågar med 15 sting i hodet. Han debuterte i Premier League for Leeds i november 2002, bare 16 år gammel.

– Jeg elsker fortsatt spillet, og jeg er desperat etter å gjøre det bra.

– Jeg føler meg i god form, og ser frem til de kommende kampene. Rollen din blir annerledes med tiden. Jeg har gått fra å være en unggutt i Leeds til å bli en av veteranene i Liverpool. En som hjelper de unge spillerne, ved å benytte det jeg har lært av ulike managere og spillere jeg har spilt sammen med.

– Jeg er heldig som har fått spille så lenge som jeg har i noen veldig store klubber, og forhåpentligvis kan jeg fortsette å gi alt for denne fotballklubben både på og utenfor banen.

Hard konkurranse

Kampen om en plass på midtbanen i Liverpool er usedvanlig hard denne sesongen, etter at nye spillere som Naby Keita og Fabinho kom inn porten i sommer. Adam Lallana er også tilbake etter skade.

Milner spilte 47 kamper i 2017/18, og håper å få mye spilletid også kommende sesong.

– Du ønsker konkurranse om hver eneste posisjon på laget, og du ønsker å spille for det beste laget, sammen med de beste spillerne, forklarer Liverpools nest eldste spiller.

– Vi skal spille mange kamper, og jeg er sikker på at manageren kommer til å endre på laget. Hver gang du får sjansen ute på banen, må du ta vare på den.

– Måten vi spiller på er helt annerledes enn mange andre klubber. Det er veldig intenst, og en annen måte å forsvare seg og presse på. De nye spillerne kommer fra ulike ligaer og ulike land, så de må venne seg til engelsk fotball og et nytt liv ute på banen, så det må du ta med i betraktningen, og gi dem tid.

– Selv har jeg spilt i England hele livet, men likevel har det vært vanskelig å skifte klubber, så vi må gjøre det så lett som vi kan for dem.

– Vi ønsker å være så stabile som mulig i ligaen. Vi får komme oss til jul, og se hvor vi står da. Det vil være store forventninger til oss i Champions League også, etter at vi kom til finalen forrige sesong. De forventningene må vi klare å bære på skuldrene våre.

– Jeg tror vi vil forbedre oss ytterligere denne sesongen, med tanke på de spillerne vi har hentet. Når du har så sterk konkurranse om plassene, tvinges du til å spille bra. Gjør du ikke det, vil en annen spiller ta plassen din, erkjenner Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]