Dette er Matteo Ritaccio

16-åringen som flyttet fra New York til Merseyside for å bli god i fotball.

22. aug 2018 kl 17.31 Einar Kvande

Matteo Ritaccio er det ferskeste tilskuddet til Barry Lewtas sin U18-tropp i Liverpool. 16-åringen kom til Liverpool tidligere denne måneden fra BW Gottschee, som er hva amerikanerne kaller et Soccer Developement Academy. Akademiet i Queens er tilknyttet New York City FC.

Midtbanespilleren har ikke vært mange dagene på Merseyside ennå, men har rukket å gjøre seg bemerket.

– Den eneste forskjellen på han og de andre spillerne er at han har en annen aksent, sier U18-manager Barry Lewtas til ESPN FC.

– Gutter flytter på seg for å spille fotball, men vi skal ikke feie under teppet at det er tøft for en 16-åring å flytte utenlands for å bo hos en vertsfamilie. Du forlater dine venner og din familie. Det er ikke enkelt, er det? Men Matteo har funnet seg godt til rette.

– Vi har et veldig godt støttenettverk her i klubben, så dette er ikke akkurat nytt for oss.

Har reist jevnlig til Liverpool i tre og et halvt år

Ritaccio hadde vært i Liverpools søkelys en god stund før han kom til klubben. Allerede i desember 2014 var han stadig på besøk, hvor han fløy over Atlanteren for å trene med Liverpool. Ritaccio har også representert Liverpool i sommerturneringer og treningskamper, og han ble trent av U18-manager Steven Gerrard i en periode forrige sesong.

16-åringen har startet begge Liverpools U18-kamper så langt denne sesongen, og han hadde blant annet et skudd i stolpen mot Manchester United på lørdag. Han har spilt i ankerrollen på midtbanen. Hos BW Gottschee spilte han lenger frem på midtbanen, enten som nummer 8 eller nummer 10.

– Han trives her. Selvsagt er det en stor kulturendring for ham. Men han har gjort det meget bra, og har funnet seg godt til rette. Han omgås de andre spillerne, og er en god gutt, sier Lewtas.

– Han var en av de yngste på banen mot Manchester United. Han er modig. Det ligger i hans natur. Forhåpentligvis utvikler han seg ytterligere.

Ritaccio har både amerikansk og italiensk pass. Han har landskamper for USA på U14-nivå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]