Én uke til overgangsvinduet stenger

Det er ikke ventet flere inn – men mange kan komme til å dra.

2. aug 2018 kl 09.36 Arild Skjæveland

Neste torsdag stenger overgangsvinduet for Premier League-klubbene. Klubbene kan fortsatt selge spillere utenlands og nedover i divisjonene frem til 31. august – men skal en få inn erstattere har klubbene nå dårlig tid på seg.

Kl. 18.00 norsk tid torsdag 9. august stenges vinduet. Kl. 21.00 dagen etter sparker Manchester United og Leicester City i gang den nye sesongen.

Liverpool er kanskje den klubben som ser ut til å ha planlagt sommeren best så langt, og har fått på plass fire spillere til førstelaget. Det er lite som tyder på at det vil komme flere inn, dersom ikke en skulle få skader eller noe helt spesielt skjer.

Mange kan forlate klubben

Det er en rekke spillere som er tilgjengelig for salg og utlån, og som kan forlate klubben denne måneden. Liverpool Echo har satt opp en oversikt, posisjon for posisjon.

Målvakter:
Liverpool har kjøpt Alisson, og solgt Danny Ward.

Det virker mest sannsynlig at Simon Mignolet kommer til å bli solgt, men også Loris Karius kan forsvinne denne sommeren.

Forsvar:
Alberto Moreno er inne i sitt siste år av kontrakten, men det er ikke noe som tyder på at han er på vei bort akkurat nå.

Doyle i Echo spekulerer i om det kan bli kamp om Nathaniel Clyne, som mistet hele forrige sesong, nå som klubben har brukbar dekning på høyreback, og antyder en pris på mer enn 20 millioner pund.

Midtbane:
Pedro Chirivella var på vei til Rosenborg for £3,5 millioner, men takket nei.

Lazar Markovic sin kontrakt går ut etter denne sesongen, og han er tilgjengelig for £7,5 millioner.

Marko Grujic skal være tilgjengelig for £20 millioner, men vil trolig lånes ut til Cardiff dersom ikke Lazio eller noen annen klubb legger inn et stort bud.

Angrep:
Det virker som at Daniel Sturridge blir på Anfield..

Danny Ings vil bort for å få spilletid, og kommer til å forlate klubben dersom noen legger inn et bud på 20 millioner pund eller mer. Crystal Palace virker akkurat nå som det mest sannsynlige, men også Southampton, Newcastle og Leicester er interessert.

Divock Origi har slitt i pre-season, og er tilgjengelig. Valencia snuser på spilleren, og Liverpool vil kreve i overkant av 20 millioner pund. Watford skal ønske belgieren på lån, men denne gang vil LFC kun gå med på et salg.

Sheyi Ojo kan bli den som først forlater Liverpool den neste uken. Han er utelatt fra treningsleiren i Frankrike for å få på plass en avtale, og Middlesbrough er interessert. Trolig blir det et nytt utlån – men spilleren skal være tilgjengelig for 10 millioner pund, ifølge Doyle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]