Fabinho må vente

Midtbanespilleren har så langt ikke vært involvert.

22. aug 2018 kl 08.42 Arild Skjæveland

Liverpool kjøpte Fabinho fra Monaco for 43,6 millioner pund i sommer. Brasilianeren fikk spilletid i samtlige kamper i pre-season, men har ikke fått noen minutter i de to ligarundene så langt. Han spilte i internkampen forrige uke.

Mot Crystal Palace på mandag var han ikke en gang på benken.

– Dette er er normale avgjørelser du må ta hver uke med stallen, og det er det jeg har gjort. Det er ingen problemer med Fabinho, han er her, sa Klopp da han fikk spørsmål om spilleren sin før mandagens kamp.

Vi har sett det før

Tidlig i pre-season antydet Klopp at Fabinho måtte ha mer tid på omstille seg til sitt nye lag enn en spiller som Naby Keita. I Monaco har han spilt i et helt annet system enn det Liverpool bruker.

Liverpool Echo viser til Andy Robertson og Alex Oxlade-Chamberlain, og luksusen Jürgen Klopp har med den brede troppen han har denne sesongen.

«I gamledager ville overgangssummen kanskje ha tvunget Liverpool til å bare kaste han inn. Klopp trenger ikke å gjøre det, så mye bredde er det i stallen han har nå», skriver Ian Doyle i Echo.

Andy Robertson startet to av de første ligakampene etter han kom – og så fikk vi ikke sett ham igjen før i desember da han blomstret i andre halvdel av sesongen. Også Alex Oxlade-Chamberlain fikk mye tid, før han ble en viktig del av laget som tok seg langt i Champions League.

Aktuell mot Brighton?

Fabinho ble nylig kalt opp til det brasilianske landslaget for første gang siden 2016. Ifølge Ian Doyle kan vi komme til å se den tidligere Monaco-spilleren mot Brighton på lørdag, etter at Gini Wijnaldum trente alternativ på tirsdag.

«Fabinho tok del i treningen på Melwood på tirsdag, mens Roberto Firmino og Gini Wijnaldum trente borte fra gruppen». Han antyder at Fabinho fort kan bli kastet inn på laget til den kampen – men så er det også spillere som Jordan Henderson inne i bildet, som heller ikke har startet i ligaen enda.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]