Flere kan forsvinne

Flere Liverpool-spillere kan komme til å finne seg ny klubb de nærmeste dagene, men Marko Grujic blir neppe en av dem.

8. aug 2018 kl 15.42 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo tror at Marko Grujic blir værende i Liverpool som en del av Jürgen Klopps førstelagstropp denne høsten. Men Echo-journalisten spår at Danny Ings vil forsvinne ut porten på Anfield.

Grujic har lenge vært linket til et låneopphold i Cardiff den kommende sesongen, men isteden for å signere en ny kontrakt med Liverpool og gå på lån til Cardiff, har serberen indikert at han heller ønsker å bli værende i Liverpool for å kjempe om en plass på laget.

Pearce skriver at Grujic ikke utelukker å gå på lån til en utenlandsk klubb senere denne måneden, men slik situasjonen er akkurat nå forventer ikke Liverpool at midtbanespilleren forsvinner ut Shankly Gates før klokken 18.00 torsdag ettermiddag.

Krever 20 millioner pund

Liverpool krever fortsatt 20 millioner pund for Danny Ings om de skal selge angriperen før transfervinduet stenger. Crystal Palace og Southampton er de to klubbene som leder an i jakten på spissen. Newcastle skal ikke lenger være interesserte.

Ings spilte andre omgang av treningskampen mot Torino tirsdag kveld. Tidligere i preseason slet han med en ankelskade han fikk i treningskampen mot Chester, og han var derfor ikke med på turen til USA.

Pearce skriver at Jürgen Klopp ikke ønsker å miste Ings, men manageren forstår samtidig at spilleren ønsker fast førstelagsfotball hos en ny klubb.

Championship-klubber jakter Ojo

Sheyi Ojo er også en spiller som kan være på vei vekk. Liverpool verdsetter unggutten til 15 millioner pund, og har åpnet for en permanent overgang for den hurtige vingen. Et lån synes likevel å være det mest sannsynlige utfallet, ifølge Pearce. West Bromwich, Aston Villa og Middlesbrough ønsker alle å låne Ojo.

En låneavtale trenger ikke å ordnes innen klokken 18.00 på torsdag, da klubber i Football League kan låne spillere helt frem til slutten av måneden, skriver Pearce.

I de fleste land i Europa stenger ikke transfervinduet før den 31. august, så Liverpool har ikke hastverk med å bli kvitt andre spillere. Pearce forventer at karer som Lazar Markovic, Divock Origi, Simon Mignolet og Pedro Chirivella vil spille sin fotball i nye klubber i høst.

Celtic ønsker Chirivella, men den skotske klubben har så langt ikke vært villige til å innfri Liverpools prisforlangende på 3,5 millioner pund. Den 21 år gamle spanjolen takket nei til en overgang til Rosenborg i forrige uke, etter at Liverpool ble enige med trønderklubben om en overgangssum. Chirivella, som tidligere er blitt lånt ut til de nederlandske klubbene Go Ahead Eagles og Willem II, har to år igjen av sin kontrakt med Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]