Forhørte seg om Van Dijk da han var på medisinsk sjekk

Manchester United skal ha gjort et forsøk på å sikre seg nederlenderen – men det var for sent.

23. aug 2018 kl 11.11 Arild Skjæveland

At Manchester City var ute etter Virgil van Dijk er veldokumentert i den nye dokumentarserien «All or Nothing» som sendes på Amazon Prime. Der diskuteres nederlenderen som et overgangsmål, men styreformann Khaldoon Al-Mubarak synes prisen er for høy. Samtalen mellom ham og fotballdirektør Txiki Begiristain blir vist.

– Txiki, det er en midtstopper. Kom igjen – hva er det vi holder på med?, sier Al-Mubarak.

Daglig leder Ferran Soriano skyter da inn:

– Jeg fortalte ham om prislappen.

Der Al-Mubarak igjen svarer:

– Kom igjen, dette kan ikke være seriøst.

Liverpool endte med å betale Southamptons prisforlangende på 75 millioner pund, mens Manchester City heller brukte 57 millioner på Aymeric Laporte fra Athletic Bilbao.

United var også på jakt

Chelsea var en annen klubb som ble linket til Van Dijk – men de to siste sesongers seriemestere var ikke de eneste.

Ifølge normalt velinformerte Dominic King i Daily Mail gjorde også Manchester United et fremstøt, men da var det for sent.

Da United forhørte seg om det var mulig å gjøre en avtale var Van Dijk allerede på plass på Merseyside og gjennomførte den medisinske sjekken.

Stor forskjell

Etter at Virgil van Dijk kom inn på laget i januar har Liverpools statistikk blitt vesentlig forbedret. Klubben har nå holdt nullen i 10 av de 16 ligakampene han har spilt for klubben.

Liverpool slapp inn 28 mål på 24 kamper før han kom forrige sesong. Det er et snitt på 1.17 mål per kamp. Etter at han kom har laget et snitt på 0.63 baklengs per kamp.

På Monday Night Football på Sky Sports denne uken ble det vist frem tall som kanskje vil overraske noen. Siden 4-1 tapet mot Tottenham i oktober forrige sesong har Liverpool sluppet inn færrest mål i ligaen (22), hatt flest kamper uten baklengs (15), hatt færrest skudd på mål imot (70) og kun Manchester City har fått færre skudd på seg (Liverpool med 208).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]