Håper å inkludere Matip i troppen

Jürgen Klopp krysser fingrene for at han har en skadefri Joël Matip med i troppen mot Crystal Palace mandag kveld.

17. aug 2018 kl 16.05 Einar Kvande

Midtstopper Matip har ikke vært i aksjon for Liverpool etter at han måtte reise hjem fra preseasonturen i USA før tiden på grunn av en muskelskade i hoften. Forsvarsspilleren fikk skaden under treningskampen mot Borussia Dortmund i Charlotte den 22. juli.

Matip er nå tilbake i full trening, og spilte den timeslange internkampen bak lukkede dører på Melwood som Liverpool FC arrangerte onsdag kveld. Han hadde ingen problemer med skaden da.

Dejan Lovren og Ragnar Klavan er fortsatt ute med skader, i henholdsvis bekken og hamstring, og er dermed uaktuelle til kampen på Selhurst Park.

– Joel vil snart være tilbake. Forhåpentligvis kan vi inkludere ham i troppen på mandag, så da vil vi ha ham med oss, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Ragnar har ikke trent, og Dejan har ikke trent. Selvsagt har heller ikke Ox og Rhian Brewster trent. Det er åpenbart. Jeg tror det er det hele egentlig.

Gomez imponerte

I fraværet til Matip, Lovren og Klavan var det Joe Gomez som var makker til Virgil van Dijk i ligapremieren mot West Ham. 21-åringen leverte en stødig kamp som stopper.

– Jeg tvilte aldri på Joe, og hans evner som midtstopper. Men han trengte tid til å komme tilbake etter en langvarig skade. Sideback er en viktig posisjon, men jeg tenkte mesteparten av tiden på ham som en midtstopper. Men alt hjelper når det gjelder å forsvare seg.

– Nå er han tilbake i form, noe som er veldig bra. Han er en veldig god fotballspiller, som fungerte godt i den posisjonen. Sammen med Virgil har de utviklet en god forståelse seg i mellom. Også på det personlige plan er de på bølgelengde, noe som er veldig kult.

– Vi har andre midtstoppere også. Dejan er som sagt fortsatt litt skadet, men vi har Nat Phillips, og om vi trenger ham som midtstopper har vi Fabinho som kan spille i den posisjonen også. Det er bra. Vi har nok spillere, og nå skal vi se hvem som er skadefrie, og hvem som passer best mot denne motstanderen. Så tar vi ut laget ut fra det.

– At Joe kan spille veldig bra som midtstopper visste jeg fra før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]