Hadde aldri sett lignende i Bundesliga

Det å møte Naby Keita var som å spille mot et lag med 12 mann.

20. aug 2018 kl 13.18 Arild Skjæveland

I ligaåpningen fikk Anfield-publikummet endelig se hvorfor Liverpool var så desperat etter å sikre seg Naby Keita sommeren 2017. Midtbanespilleren storspilte foran egne supportere.

Jürgen Klopp forklarer hva det er som gjør Keita så spesiell.

– De første tre-fire meterne med ballen er sensasjonelle. Han er ekstremt eksplosiv. Defensivt er det viktig, og offensivt utgjør det forskjellen. Naby er god på små flater, én mot én, og har et godt overblikk, sier Klopp om sommerkjøpet i et intervju med Kicker.

Aldri sett lignende

Keita fikk sitt gjennombrudd i tysk fotball i 2016/17-sesongen. Liverpools manager sier at han aldri har sett lignende i Bundesliga.

– For to år siden hadde Naby en sesong som jeg aldri har sett maken til fra en Bundesliga-spiller. Sammen med Thiago var han på et annet nivå. Jeg pratet med Schalke 04 sin sportsdirektør Christian Heidel, og han sa det var som at RB Leipzig spilte med 12 menn – på grunn av Keita.

Forstår ikke kritikken mot forsvaret

Det Klopp sitt Liverpool-lag har fått mest kritikk for i hans tid på Anfield er forsvarsspillet. Det at den kritikken fortsatt kommer forstår han ikke.

– At det fortsatt diskuteres forstår jeg ikke. Det er ingen spørsmål rundt Van Dijk. Dejan Lovren har spilt i en Champions League- og VM-finale. Den som ikke ville kjøpt ham etter det ville vært gal.

– Lovren er en forsvarer i verdensklasse som i blant har sine opp- og nedturer. Nedturene blir så overdrevet at du må spørre: har dere glemt at han spilte fantastisk i fire uker i Russland?

Dejan Lovren ble mandag kalt opp til Kroatias kamper mot Portugal og Spania 6. og 11. september.

FOR LANDSLAGET:
FOR LANDSLAGET:  Dejan Lovren er kalt opp til Kroatias landskamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]