– Hadde stemningen i klubben vært lik som da jeg kom hadde jeg ikke fortsatt vært her

Det er en helt annen stemning i klubben i 2018 enn 2015.

20. aug 2018 kl 11.37 Arild Skjæveland

Klubben og supporterne var langt nede da Brendan Rodgers fikk sparken i oktober 2015, og Jürgen Klopp kom inn. Det var lite å glede seg over, og lite optimisme.

Det første tyskeren sa var at han ville få folk til å endre seg fra å være «doubters to believers». Det ser han ut til å ha klart.

– Vi kan ikke garantere titler, men vi kan øke muligheten for å vinne noe. Vi har økt de mulighetene, og har minsket avstanden. Dessverre er det slik at Manchester City fortsatt kan spille, og Chelsea er gode igjen, sier manageren i et intervju med Kicker.

På sin første pressekonferanse snakket han om å vinne noe med klubben før 2019.

– Folk vil komme til å minne meg om det mye dersom vi ikke vinner noe, men personlig har jeg glemt at jeg sa det. Jeg setter ikke press på meg selv. Da jeg kom hit var det en stemning i klubben som at vi ikke kunne vinne noe. Dersom den stemningen fortsatt var der, hadde jeg vært borte nå, sier han.

– Atmosfæren i og rundt klubben har endret seg, og vi er på riktig vei.

Minst topp fire

På spørsmål om hvem som er Liverpools største utfordrere trekker han frem flere lag.

– De vanlige (viser til City og Chelsea), og Manchester United, Tottenham, Chelsea og Arsenal. Naboene våre Everton har investert og har mye potensial. Wolverhampton har investert og er et nyopprykket lag uten grenser, og et overraskelseslag.

Minstemålet for sesongen virker å være topp fire.

– Det er ikke noe nytt i år. Vi kan kun la tre lag havne foran oss på tabellen, og vi må forsikre oss om at avstanden til de tre lagene er minimal, slik at vi kan være der når det skal avgjøres. Men det blir veldig vanskelig, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]