– Han er en av de beste stopperne i verden

Jamie Carragher kommer ikke på mange som er bedre enn Virgil van Dijk nå.

21. aug 2018 kl 09.27 Arild Skjæveland

Det var flere som hadde Virgil van Dijk som banens beste på Selhurst Park mandag kveld. Midtstopperen tok kontroll og dominerte i lufta mot et direkte Crystal Palace med hodesterke Christian Benteke på topp.

Jamie Carragher mener Liverpool har en stopper i verdensklasse.

– Jeg kommer ikke på noen som er bedre. For meg føles det som at han er mannen som skal ta Vincent Kompanys posisjon. Over de siste 4-5 årene har Kompany vært en kjempe og leder. De er ganske like som spillere, og har ingen klare mangler. Da Kompany var på sitt beste for to-tre år siden mente jeg at det ikke fantes stoppere som var bedre enn ham, sa Carragher på Sky Sports-programmet Monday Night Football.

Ser mot Madrid

Liverpools rekordkjøp nevnes nå i samme åndedrag som Real Madrids stopperduo Raphael Varane og Sergio Ramos.

– Jeg tror han må vinne noe stort. Du ser på hva Real Madrid har gjort de siste årene, med Ramos og Varane bak. Og en spiller som Gerard Pique. Han må vinne de store troféene for å være der oppe.

– Dersom Liverpool vinner noe stort under Jürgen Klopp vil han ha vært helt sentral. Dersom han er det, kan han være skuffet dersom han ikke nevnes sammen med spillere som Alan Hansen om 20 års tid, som en av Liverpools beste forsvarsspillere.

Ingen svakheter

Carra mener de helrøde har kjøpt en stopper som ikke har svakheter.

– Han har alt. Tilstedeværelsen til å vinne alt i lufta, farten, styrken, han kan bruke ballen. Det finnes spillere som har noe av det, så vil makkeren hans hjelpe til, men Van Dijk har alt.

– En snakker om lederskap. Jeg tror store ledere tenker «uansett hvor denne ballen kommer, jeg skal vinne duellen». Det var det han gjorde, og det førte til det andre målet som punkterte kampen.

– Han skremmer motspillerne. Han er stor, bruker armene, brøyter folk ut av veien. Han skremmer folk når ballen kommer inn i boksen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]