– Han har tatt Premier League med storm

Sadio Mané prater om sin lagkamerat og gode venn Naby Keita.

30. aug 2018 kl 10.03 Einar Kvande

Liverpools sommerkjøp fra RB Leipzig har virkelig imponert i sin midtbanerolle i de tre første ligakampene, men Naby Keitas gode venn og lagkamerat, Sadio Mané, tror at 23-åringen har mer å gå på.

– Han tilfører laget vårt mye. Det er ikke enkelt for nye spillere å komme til Premier League, men han har tatt ligaen med storm, sier Mané til Premier League Productions.

– Han har fått en flott start, og vi er her for å hjelpe ham til å spille opp mot sitt beste. Jeg er sikker på at han kommer til å utrette spesielle ting i denne klubben, fortsetter senegaleseren om kameraten.

Møtte hverandre i Salzburg

Mané og Keita har kjent hverandre siden de var i RB Salzburg sammen i en kort periode i 2014.

– Jeg har snakket med Naby hver eneste helg. Jeg kjente ham jo fra før. Vi spilte sammen i Salzburg. Jeg var der i to år før jeg kom til Premier League, og han dro til Tyskland. Vi har holdt kontakten siden den gangen, og første gangen han snakket til meg om Liverpool ønsket jeg ham velkommen, og sa at dette er som en familie, ikke en fotballklubb. Jeg sa han kom til å trives her. Nå forteller han meg hele tiden at han ikke kan tro hvor utrolig det er å være i Liverpool.

– Liverpool er annerledes enn de andre klubbene jeg har vært i. Det er som en familie. Folk står hverandre veldig nær, spesielt spillerne. Det er noe som gjør oss sterkere, og du kan se ute på banen hvor nær vi står hverandre. Det er viktig for et lag å ha et slikt vennskap både på og utenfor banen, mener Mané.

Nå håper 26-åringen at det skal vise seg å være resepten på trofeer til klubben også.

– Selvsagt håper jeg på trofeer. Men det er for tidlig i sesongen til å prate om det ennå. Vi skal ikke legge press på oss selv, men forsøke å ta en kamp om gangen, og vinne alle sammen, helt frem til sesongslutt. Klarer vi det, vinner vi alt. Det er hva vi ønsker, og forsøker å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]