Vurderer å selge navnerettighetene til det nye treningsanlegget

Det nye treningsanlegget i Kirkby vil koste 50 millioner pund å bygge, og vil stå ferdig sommeren 2020.

30. aug 2018 kl 09.10 Einar Kvande

Det er James Pearce i Liverpool Echo som melder at Liverpool FC er åpne for å selge navnerettighetene til det nye treningskomplekset i Kirkby.

Byggingen av anlegget skal starte tidlig i oktober. Det er dagens akademi som blir utvidet og bygget om. Prosjektet skal stå ferdig sommeren 2020.

Manchester United solgte navnerettighetene til sitt treningsanelgg til Aon i 2013. De fikk rundt 15 millioner pund for en avtale som strekker seg over åtte år. Avtalen gir også den amerikanske forsikringsgiganten retten til å ha sin logo på Uniteds treningsdrakter.

– Det nye treningsanlegget er en annen mulighet. Det er ikke bare for førstelaget, men for akademiet også. Så hva er den rette partneren for et treningsanlegg? Finner vi den rette partneren, virker det fornuftig, og det er noe vi helt klart vil se på, uttaler administrerende direktør Billy Hogan i Liverpool FC til Echo.

– Det er mange muligheter rundt det nye treningsanlegget som vi vil se på. Dersom vi ikke finner noen som vil kjøpe navnerettighetene til hele anlegget, så kan vi ha mindre avtaler som er fornuftige for et treningsanlegg.

Main Stand satt på vent

Liverpool forsøkte å selge navnerettighetene til sin nye Main Stand etter at den stod ferdig i september 2016. Det ble holdt samtaler med en rekke interesserte selskaper, men Liverpool-ledelsen bestemte seg for å legge det hele på is. Men det skal fortsatt være en mulighet for fremtiden.

– Grunnen til at det ikke har skjedd noe på den fronten er at vi ikke har funnet den rette partneren for Main Stand, sier Hogan.

– En av utfordringene med slike avtaler er å komme frem til en avtale som virker fornuftig for begge parter, legger han til.

– Dette har ikke topp-prioritet hos oss akkurat nå, men det er fortsatt en mulighet. Dersom vi finner en partner som går med på en avtale som virker fornuftig, vil det være noe vi definitivt vil vurdere.

– Vi har bare ikke funnet den rette løsningen ennå, men det er flere områder inne på Main Stand som vi har solgt navnerettighetene til, avslutter Hogan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]