Alisson med vanvittig pasningsstatistikk

Statistikken viser at Alisson har enorm presisjon med ball i beina.

3. aug 2018 kl 18.44 Johannes Steen

Liverpools nye stjernekeeper Alisson Becker noterte seg forrige sesong for den tredje beste redningsprosenten i Europa med 79,26%, kun slått av David De Gea (80.28%) and Jan Oblak (82.68%).

Et annet aspekt av brasilianerens spill er imidlertid at han er kjent for å være svært god med beina.

– Han er tilsynelatende mer komfortabel med ball i beina enn flere av Romas utespillere, og han har noen utspark som burde resultert i målgivende oftere enn de har gjort, sa Roma-supporter og Seria A-ekspert Thomas Høy til Liverpool.no da Alisson signerte.

Statistikken viser at Høy er inne på noe.

Ekstrem presisjon

I forrige sesong i Serie A hadde Alisson en treffprosent på 78,9% på sine pasninger. Sammenliknet hadde Loris Karius en treffsikkerhet på 67,2% og Simon Mignolet 69,5%.

Alissons treffprosent slår også alle topp seks-lagenes keepere utenom Manchester Citys Ederson, som har truffet på 85,3% av pasningene sine.

En keeper kan selvsagt ha svært høy treffsikkerhet dersom han kun slår enkle pasninger til back og midtstopper. Dette er imidlertid ikke tilfelle med Liverpools ferskeste brasilianer.

For Roma forrige sesong slo Alisson i snitt 7,4 langballer som traff en medspiller per kamp, mens seks langballer i snitt traff en motspiller. Det er en treffsikkerhetsprosent ingen av keeperne hos topp seks kan måle seg med. Eksempelvis trengte Chelseas Thibaut Courtois to bommerter for hver langpasning som traff en medspiller, mens Loris Karius kun traff på 22%!

Antall langpasninger vil nok reduseres noe under Jürgen Klopp kontra hva £68,8-millionersmannen var vant til i Roma, men det gir et bilde av hvor presis keeperen er med kula.

Ønsker å spille ball med beina

Det snakkes ofte om at den moderne keeperen er en som deltar i spillet ved å slå pasninger og komme ut og til tider fungere som en Sweeper. Nettopp dette gjør Alisson til de grader.

Ifølge Goal var Alisson den keeperen i alle turneringer som forrige sesong kom flest ganger ut og fanget ballen som Sweeper, med 51. I tillegg var AC Milans Dunnarumma den eneste som slo flere suksessfulle pasninger totalt enn Alisson forrige sesong. Da kan det også nevnes at Alissons pasningstatistikk prosentvis var bedre enn den unge italieneren.

På toppen kan det også nevnes at til å være keeper noterer Alisson seg for uvanlig mange driblinger(!). Hele seks ganger forrige sesong driblet brasilianeren av en motspiller, hvor han ikke har tabbet seg ut på noen. Det er milevis foran noen keepere hos de andre topplagene i England forrige sesong, hvor ingen har gjort mer enn én.

Uten at Alissons driblinger sannsynligvis er det som fikk Liverpool til å legge penger på bordet for brasilianeren, så vil man uansett neste sesong ha en keeper med store ballferdigheter. Det vil være kjærkomment for å kontrollere kamper og å sette hurtig i gang mot raske angrepsspillere.

Kilde: Whoscored.com, Goal.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]