– Jeg lo bare av spekulasjonene

Gini Wijnaldum avfeier ryktene om at han ønsket seg bort i sommer.

13. aug 2018 kl 19.48 Arild Skjæveland

I sesongens første Premier League-kamp var Gini Wijnaldum med fra start. Etter at klubben i sommer har investert tungt i nye midtbanespillere som Fabinho og Naby Keita, har nederlenderen blitt linket bort.

At han ønsket seg bort er bare tull, ifølge hovedpersonen selv.

– Jeg bare lo av det. Jeg har også lest at jeg har bedt klubben om å få dra. Jeg har aldri hatt en slik samtale med klubben. Folk på utsiden ser at Liverpool kjøper spillere, så spillere som allerede er her skal dra. Liverpool vil alltid kjøpe gode spillere, selv om de har gode spillere fra før – det er normalt, sier han til Guardian.

– Det er normalt, og det betyr at du er i en stor klubb. Det var noe i media om at jeg skulle til Tyrkia. Kanskje fordi Phillip Cocu er manager for Fenerbahce og fordi jeg har jobbet med ham i to år. Jeg vet ikke hvem som satte ut den historien, men det var ikke meg.

Skryter av Keita

Wijnaldum mener kamp om plassene er nøkkelen dersom laget skal ha suksess.

– Jeg tror vi har kvaliteten for å konkurrere med dem, men jeg mente det i fjor også. Dersom City skal spille slik de gjorde forrige sesong kommer det til å bli vanskelig, fordi de tapte kun to kamper og hadde noen uavgjortresultater. Skal du konkurrere med dem kan du knapt miste poeng. Det er vanskelig, men vi ser frem til den utfordringen, og vi vil gå for det.

Han er imponert over sin nye midtbanekollega Naby Keita.

– Han har mange kvaliteter. Han kan bidra med målgivende og score mål. Det viste han i Tyskland. Han kan holde på ballen, og hjelpe oss som lag med å holde ballen i laget. Han kan vinne tilbake ballen, og presset hans er bra. Jeg synes han er en god signering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]