– Jeg visste i månedsvis at han kom til å dra

Jürgen Klopp letter på sløret rundt Emre Cans avskjed med Liverpool FC.

10. aug 2018 kl 08.55 Einar Kvande

Jürgen Klopp insisterer på at han ikke hadde noen problemer med Emre Cans avgjørelse om å forlate Liverpool til fordel for Juventus. Den tyske landslagsspilleren takket nei til Liverpools tilbud om ny kontrakt før han sluttet seg til Serie A-mestrene på gratisovergang i sommer.

Uproblematisk

Klopp mener at muligheten til å bo og spille i Italia var hovedårsaken til at Can avsluttet Liverpool-karrieren etter fire år.

– Vi hadde hele tiden et godt forhold, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Jeg hadde ikke noe problem med at han valgte å forlate oss. Det eneste problemet mitt med tanke på klubben, var at jeg ønsket å få igjen litt penger for ham. Jeg sa at han skulle signere en ny kontrakt, og så lovet jeg å selge ham. Men det var ikke realistisk.

– Det var aldri noe problem mellom Emre og meg.

– Emre er 24 år gammel nå. Å spille i et annet land kan være et mål man har i livet. Han hadde tilbrakt fire år i England, og følte at tiden var inne til å forsøke seg et annet sted. Hvorfor ikke? Han er en toppspiller, og har sluttet seg til en toppklubb. Det er helt greit.

Ønsket å spille

Cans avgjørelse ble offisielt bekreftet i juni, men Klopp innrømmer at han kjente til avgjørelsen lenge før det. Manageren fortsatte likevel å ta ut Can på laget, og midtbanespilleren fikk også et innhopp fra benken i Champions League-finalen i Kiev.

– Vi visste på et tidlig tidspunkt at han sannsynligvis kom til å dra, så vi hadde tid til å planlegge for det. Det var ingenting å si om dette mens sesongen pågikk. Dersom jeg hadde fortalt folk i mars at det var 100% sikkert at han ville dra, ville folk med en gang tenkt at han ikke kom til å gi alt lenger. Jeg visste Emre ville gi alt. Han var desperat etter å spille i de siste kampene. Det var kun mulig i den aller siste, men han var ikke i sin beste form på grunn av skaden.

– Nå er han i Torino, vi er her, og alt er greit, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]