I AKSJON FOR JUVENTUS  Emre Can i duell med Benficas Rafa under International Champions Cup i sommer.

– Jeg visste i månedsvis at han kom til å dra

Jürgen Klopp letter på sløret rundt Emre Cans avskjed med Liverpool FC.

Jürgen Klopp insisterer på at han ikke hadde noen problemer med Emre Cans avgjørelse om å forlate Liverpool til fordel for Juventus. Den tyske landslagsspilleren takket nei til Liverpools tilbud om ny kontrakt før han sluttet seg til Serie A-mestrene på gratisovergang i sommer.

Uproblematisk

Klopp mener at muligheten til å bo og spille i Italia var hovedårsaken til at Can avsluttet Liverpool-karrieren etter fire år.

– Vi hadde hele tiden et godt forhold, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Jeg hadde ikke noe problem med at han valgte å forlate oss. Det eneste problemet mitt med tanke på klubben, var at jeg ønsket å få igjen litt penger for ham. Jeg sa at han skulle signere en ny kontrakt, og så lovet jeg å selge ham. Men det var ikke realistisk.

– Det var aldri noe problem mellom Emre og meg. 

– Emre er 24 år gammel nå. Å spille i et annet land kan være et mål man har i livet. Han hadde tilbrakt fire år i England, og følte at tiden var inne til å forsøke seg et annet sted. Hvorfor ikke? Han er en toppspiller, og har sluttet seg til en toppklubb. Det er helt greit.

Ønsket å spille

Cans avgjørelse ble offisielt bekreftet i juni, men Klopp innrømmer at han kjente til avgjørelsen lenge før det. Manageren fortsatte likevel å ta ut Can på laget, og midtbanespilleren fikk også et innhopp fra benken i Champions League-finalen i Kiev.

– Vi visste på et tidlig tidspunkt at han sannsynligvis kom til å dra, så vi hadde tid til å planlegge for det. Det var ingenting å si om dette mens sesongen pågikk. Dersom jeg hadde fortalt folk i mars at det var 100% sikkert at han ville dra, ville folk med en gang tenkt at han ikke kom til å gi alt lenger. Jeg visste Emre ville gi alt. Han var desperat etter å spille i de siste kampene. Det var kun mulig i den aller siste, men han var ikke i sin beste form på grunn av skaden.

– Nå er han i Torino, vi er her, og alt er greit, avslutter Klopp.