Kan gå mot omkamp om dato for «Deadline Day»

Datoen for når overgangsvinduet skal stenge skal diskuteres igjen.

14. aug 2018 kl 23.56 Arild Skjæveland

I september i fjor stemte klubbene gjennom et forslag om at overgangsvinduet skulle stenge kl. 18.00 dagen før sesongens første kamp. I år ble det nye systemet tatt i bruk for første gang – og mens Liverpool gjorde ferdig all sin handel tidlig på sommeren, var det mange av klubbene som var svært aktive like før vinduet stengte.

Noen klubber lykkes med mye, mens en klubb som Manchester United feilet med å få inn midtstopperne de har blitt linket til i hele sommer.

Ifølge John Cross i The Mirror kan det nå gå mot omkamp om når overgangsvinduet skal stenge. Da saken var oppe sist, stemte 15 klubber for at overgangsvinduet skulle stenge tidlig. Liverpool var blant klubbene som stemte gjennom forslaget.

Flere må ombestemme seg

Manchester United, Manchester City, Watford, Swansea og Crystal Palace skal ha vært klubbene som stemte imot, ifølge rapporter fra høsten i fjor.

Ifølge Cross er det minst to klubber som allerede har ombestemt seg, og saken skal opp på det neste Premier League-møtet, som er planlagt neste måned.

For at et forslag skal få gjennomslag, må minst 14 av de 20 klubbene som er i divisjonen stemme for. Det må skje nå dersom Premier League skal gå tilbake til den gamle modellen, så det er en del som må ha ombestemt seg etter å ha sett hvordan det fungerte med det nye systemet i praksis, for at det skal reverseres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]