Lavmål av egyptiske fotballtopper

Trusler mot Mo Salah og hans familie.

29. aug 2018 kl 13.08 Einar Kvande

Feiden mellom Mohamed Salah og det egyptiske fotballforbundet har tatt en ny vending. Fotballtoppene i Egypt likte tydeligvis dårlig de tre Facebook-filmene som Salah la ut, der han gjentok og utdypet kritikken mot forbundet.

En person høyt oppe i det egyptiske fotballforbundet har nå kommet med en truende Twitter-melding som svar på disse. Ifølge The New Arab skal Khaled Lateif ha kommet med følgende advarsel til Liverpool-angriperen på Twitter: «Jeg ønsker å minne @MoSalah om at hans mor fortsatt bor i Egypt. Du er i utlandet, og kan gjøre som du vil. De som forstår, forstår.»

Kalte Salah en gris

Lavmålet ble fulgt opp av en annen egyptisk fotballtopp, Magdy Abd El Gany, som benyttet Twitter til å kalle Salah en gris: «Her er et bilde av meg sammen med fire spillere og en gris i hvitt.»

Griser blir ansett som urene innen Islam, og muslimer kan derfor ikke spise dem.

Twitter-kontoen til Magdy Abd El Gany er senere blitt suspendert.

I filmsnuttene som fotballtoppene reagerte så sterkt på kritiserer Salah blant annet fotballforbundet for å ha base i Tsjetsjenia foran VM i Russland, flere hundre kilometer unna der laget skulle spille sine kamper. Treningsleiren var svært dårlig organisert, og egyptiske kjendiser og media fikk fritt tilgang til spillerne, som dermed ikke fikk fokusert på trening og forberedelser.

– Vi ble ofte forstyrret under treningsleiren før VM i Russland, sa Salah i en av filmene, og la til at han fikk besøk på rommet midt på natten av kjendiser som ønsket å prate med ham.

Under oppholdet måtte også Salah mot sin vilje stille opp på bilder sammen med den omstridte tsjetsjeniske lederen Ramzan Kadyrov, skriver Aljazeera.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]