Får ikke utvide bruken av Anfield

Liverpool FC fikk overraskende avslag på søknad.

28. aug 2018 kl 15.35 Einar Kvande

Liverpool FC hadde søkt bystyret om å utvide bruken av Anfield for fremtiden, til også å gjelde både konserter og store sportsbegivenheter utenom fotball. Etter en hard debatt i rådhuset i dag stemte bystyrets plankomité overraskende ned den ene søknaden fra den berømte fotballklubben, mens behandlingen av den andre søknaden ble utsatt, melder lokalavisen Liverpool Echo.

Det var søknaden om å arrangere andre store sportsgivenheter som ble avslått, mens behandlingen av søknaden om å arrangere 10 store konserter i året ble utsatt.

Møtte motstand blant lokalbefolkningen

Begge søknadene har møtt hard motstand blant lokalbefolkningen i området, og deres representanter i bystyret. De sistnevnte argumenterte med at lokalbefolkningens liv ville bli forringet dersom søknadene ble innvilget, på grunn av bråk, parkering og antisosial oppførsel i området. De mente at det allerede var nok av dette i forbindelse med fotballkampene.

Liverpool FC forsøkte å forsikre lokalbefolkningen i Anfield-området om at klubben ville sørge for at man ville merke svært lite til slike problemer, men snakket for døve ører.

Søknaden om å holde 10 konserter i året vil nå bli behandlet på et senere tidspunkt, men Liverpool FC har grunn til å frykte et avslag på denne søknaden også, etter at søknaden om å arrangere store sportsbegivenheter ble avslått.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]