Nå kan managere i England få gule og røde kort

Regelverket trer i kraft fra og med den kommende sesongen.

1. aug 2018 kl 16.52 Johannes Steen

Denne sesongen vil også managere kunne få gule og røde kort, i et pilotprosjekt for å redusere dårlig oppførsel på sidelinjen. I Premier League vil det foreløpig ikke være kort, men managere vil få samme type advarsler muntlig.

Kort vil utdeles i League two, League one, Championship, samt i cupene. Dermed kan Jürgen Klopp og de andre Premier-League få se kort med gul og rød farge i FA-cupen og Ligacupen.

Man vil motta gule kort for handlinger som å sparke til vannflasker, sarkastisk klapping eller andre handlinger som vil anses som forsøk på å undergrave kamplederen. Eksempler på situasjoner som vil føre til rødt kort er voldelig oppførsel, spytting og å hindre motstanderen i å sette igang spillet.

Også dersom medlemmer av støtteapparatet bryter regler, vil det være manageren som må stå til ansvar.

Karantene ved mange gule kort

Ved to gule eller rødt kort, vil manageren naturlig nok forlate det tekniske området og se resten av kampen på tribunen.

I tillegg har man et karantenesystem der en manager med fire gule kort vil måtte stå over én kamp, to ved åtte gule, tre ved 12, mens 16 eller flere vil resultere i en tur til Wembley og møte foran FAs disiplinærkomité.

Imidlertid vil det være en mulighet for å slippe karantene mot slutten av sesongen for å unngå at managere mister viktige kamper.

– Vi ønsker ikke at managere skal miste play-off-kamper og play-off-finaler fordi han hadde fire advarsler, sier daglig leder i The English Football League, Shaun Harvey.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]