Tre kjappe: Ønsker at Trent fortsetter

Redaksjonen diskuterer Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino og Leicester uten Jamie Vardy.

31. aug 2018 kl 08.40 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold har fått tre gule kort på de tre første kampene, og har også levert prestasjoner av varierende kvalitet. Er det på tide med en pause for 19-åringen, og la Nathaniel Clyne få noen kamper på høyrebacken?

Tore Hansen

– Clyne vil få kamper denne sesongen selv om det er ingen tvil om at Trent er førstevalget for Jürgen. Det er riktig at 19-åringen ikke har vært i toppform enda, men for å utvikle seg ytterligere må han spille kamper, og det får han nå. Personlig er jeg mest opptatt av hva han presterer bakover på banen, spesielt plasseringsmessig og rent taktisk. Det var her vi så klare mangler i spillet forrige sesong. Innleggsfoten vil komme med formen, det er jeg ikke redd for. Hvis manageren skal gjøre et bytte innbiller jeg meg at det blir en bortekamp, eventuelt i cupkampene som kommer i høst, men er usikker på om det vil skje til helga. Det er bare en kamp igjen og så er det pause.

Torbjørn Flatin

– Jeg synes ikke Trent har spilt seg ut av startoppstillingen. Han har vært noe rusten etter en kort ferie i etterkant av VM, men jeg synes han gjorde sin beste kamp mot Brighton sist. Det burde heller styrke argumentet om at han bør være med mot Leicester for videre å kunne spille seg i form. I det hele tatt er dette en uvanlig del av sesongen hvor Klopp har en hel uke mellom hver kamp og ikke har noe behov for å rotere eller justere på laget så lenge det fungerer. Det forandres etter Leicester og landslagsopphold, hvor kjøret starter med cupkamper i midtukene, og hvor manageren vil bruke troppen. Det inkluderer at en spiller som Nathaniel Clyne da vil bli benyttet og gitt en sjanse til å vise seg fram.

Arve Vassbotten

– Nei, det synes jeg ikke, spesielt ikke foran landslagspausen som kommer nå. Men jeg synes gjerne Clyne eller noen andre spillere som Xherdan Shaqiri, Fabinho eller Adam Lallana for eksempel bør få noen minutter om det lar seg gjøre for å gjøre mot slutten, for å gjøre dem klare til perioden som nå kommer med sju kamper fra 15. september til 8. oktober.

Roberto Firmino har fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene denne sesongen. Bekymrer det deg?

Tore Hansen

– Nei. Slik det har blitt er han ikke mannen som skal gjøre målene. Han har blitt mer en tilrettelegger for Salah og Mané. Det blir nesten slik at man skuler til hvor mange mål de tre scorer til sammen, mer enn hvor mange hver enkelt har. Men som spiss er det alltid godt på selvtilliten og score jevnt og trutt og det tror jeg vil løsne utover høsten. Han har vært veldig nær ved et par anledning og kommer til avslutninger. På mange måter er det det viktigste.

HAR IKKE SCORET MÅL
HAR IKKE SCORET MÅL  Men Roberto Firmino har likevel vært en viktig brikke i Liverpool-angrepet i de tre første kampene.

Torbjørn Flatin

– Nei, «Bobby» har bidratt til lagets gode start med sin arbeidsinnsats og han har også et par målgivende. Han er ikke i toppform, men han var også en av dem som kom senest tilbake etter VM. I det hele tatt har Liverpool ei angrepsrekke hvor det er tre spillere som både scorer og skaper, men min oppfatning er at ingen av dem er spisstyper som er veldig avhengig av å score for å fungere.

Arve Vassbotten

– Selv om Firmino i startoppstillingen er spissen, ser jeg ikke på han som mannen som først og fremst skal score Liverpools mål. Og jeg føler meg ganske sikker på at scoringene kommer også fra Firmino etter hvert. Det hadde bekymret meg mye mer om Liverpool ikke hadde vunnet kamper, men så lenge man har andre som scorer de nødvendige målene, så er det mye bedre om Firmino kommer i form til etter landskamppausen. At Firmino står med to assist så langt skal man heller ikke glemme.

Hva forventer du av et Leicester uten Jamie Vardy på det som tradisjonelt har vært en vanskelig bortearena for Liverpool?

Tore Hansen

– Vi trives ikke godt i Leicester og det er klart en fordel å ikke møte Vardy. Men jeg kjenner at jeg er faktisk mer spent og usikker på denne kampen enn for eksempel Palace borte. Leicester har fått en god start på sesongen og har et jevnt besatt mannskap som kjemper hardt i 90 minutter. Det kan godt bli en frustrasjonskamp for oss. Jeg håper likevel de tre på topp kvesser knivene på Melwood og klarer å lure inn et mål eller to.

Torbjørn Flatin

– Jeg forventer den vanskeligste kampen så langt denne ligasesongen. Leicester er utvilsomt et av de beste lagene utenom topp seks, med fysikk og fart og har etter min oppfatning en av de beste midtstopperne i ligaen i Harry Maguire. Likevel, det er en type kamp som Liverpool bør ha god sjanse til å kunne sikre seg tre nye poeng.

Arve Vassbotten

– Leicester er et lag jeg tidlig i livet lærte meg å ikke tippe imot, og ingen trenger tvile på at det er et lag som kan overraske her heller. Men det er klart at det er en fordel for Liverpool at Vardy ikke spiller, men Klopps gutter må holde fokus på samme måte som i de første kampene for å sikre full pott også etter fire kamper. Det hadde vært enormt viktig for å holde momentum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]