Før kamp i motstanderleirenTotalforvandlet West Ham: – Er ikke spilt inn som lag

Det har skjedd enorme ting på London Stadium i sommer. Blant dem som blir spådd å starte, er det bare fire som startet mot Liverpool forrige gang lagene møttes.

11. aug 2018 kl 22.22 Arve Corneliussen

– Det er mange forandringer. Foreløpig er man ikke spilt inn som lag, selv om det har vært en positiv preseason, sier West Hams supporterleder, Erik Thoresen Dammen.

West Ham har mildt sagt vært aktive på overgangsmarkedet i sommer.

Til sammen er det blitt ni signeringer. De har hentet Jack Wilshere, Fabian Balbuena, Ryan Fredericks, Andrij Jarmolenko, Felipe Anderson, Lucas Pérez, Carlos Sánchez, Lukasz Fabianski og Issa Diop.

Dammen trekker frem Wilshere, Balbuena og Anderson fra preseason-kampene blant nysigneringene. Spesielt sistnevnte er det knyttet store forventninger til.

Han ble ny overgangsrekord for London-klubben da han ble hentet for £35m, og var spilleren med flest vellykkede driblinger per kamp i Serie A i fjor.

– Han har bruddvis vært veldig bra, og er en spiller manageren var veldig tydelig på at han ville ha. Han har hatt noen fine assist. Tendensene er definitivt der. Så får vi se hvor stabil han kan være – slik jeg forstår det har det vært problemet hans, sier Dammen.

DRIBLEFANTOM:
DRIBLEFANTOM:   Brasilianske Felipe Anderson er en ekstremt dribleglad spiller, og stod for flere vellykkede driblinger per kamp enn noen annen spiller i Serie A forrige sesong for Lazio. Han ble hentet til West Ham for rekordsum.

Utskiftninger på laget

Avisen London Evening Standard spår følgende lagoppstilling for «The Hammers» på Anfield: Fabianski; Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell; Rice, Noble, Wilshere; Anderson, Antonio, Arnautovic.

Får de rett, er det bare fire spillere igjen fra laget som tapte 1-4 for Liverpool i februar.

– Svakheten kan være et forsvar som ikke er ordentlig samkjørt. De har ikke spilt mye sammen. Det kommer så klart an på hvem han velger, men det kan være en utfordring, medgir Dammen.

Som om det ikke var nok med store forandringer i spillerstallen, har West Ham fått inn en manager med en annen filosofi enn David Moyes: tidligere Real Madrid- og Manchester City-manager Manuel Pellegrini.

Supporterlederen forteller at ansettelsen har gitt en ny optimisme blant fansen.

– Han spiller offensiv fotball, og det han prøver å få til er noe folk vil identifisere seg med. Han starter på plussiden hos supporterne, forklarer Dammen.

– Men det blir sikkert en noe mindre offensiv stil enn mot på papiret svakere motstand, følger han opp.

Arnautovic i fyr og flamme

Mot slutten av forrige sesong var det fullstendig kaos i West Ham da illsinte supportere stormet banen. Etter en sommer med en rekke storkjøp er stemningen i ferd med å snu, forteller supporterlederen.

– Etter veldig mye negativt fokus, er det en stemning som har snudd veldig. Det er en ny optimisme og tro på klubben, sier han.

– Men sett inn mot denne kampen tror jeg det er en kamp de fleste aksepterer blir vanskelig å ta poeng i. Får man et tap der man ser tendenser og at noe blir prøvd på, tror jeg det vil være greit for de fleste, legger han til.

Til tross for en rekke storkjøp, er det Marko Arnautovic som trekkes frem som London-klubbens farligste spiller. Østerrikeren har vært i gnistrende form i preseason.

– Han er definitivt en Liverpool må være obs på. Han har fortsatt der han slapp i siste del av sesongen, og mer eller mindre vært et angrep alene, advarer Dammen.

Liverpool - West Ham spilles søndag klokken 14.30 norsk tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]