Utklasser Premier Leauges største stjerner

Kun én spiller slår Sadio Mané på offensiv statistikk de siste tre sesongene.

3. aug 2018 kl 21.48 Johannes Steen

Få er i tvil om at Sadio Mané var en viktig brikke for Liverpool forrige sesong, men senegaleseren havnet til tider noe i skyggen av Roberto Firmino og spesielt Mohamed Salah.

Også flere andre Premier League-stjerner har fått mer kreditt enn Liverpool-vingen de siste sesongene. Men hva sier statistikken?

LiverpoolEcho har sett på Manés tall de siste tre sesongene og sammenliknet med noen av Premier Leagues største stjerner. Da kommer Mané svært godt ut.

Banker Hazard og Sterling

Eden Hazard, som regnes av mange som en av Premier Leagues aller beste offensive spillere, har spilt 101 kamper de siste tre sesongene. På den tiden har han scoret 32 mål, et snitt på ett mål hvert 239. minutt.

Mané har på sin side spilt 93 kamper, men har scoret 34 mål, noe som gir pene 208 minutter per scoring.

Hazard har på de tre sesongene spilt 4,534 pasninger mot Manés 2,946, men Mané slår bronsjevinneren fra VM både på å skape sjanser for laget og målgivende pasninger. Hazard har ifølge statistikken skapt 15 store sjanser, skutt 184 ganger og notert seg for 12 målgivende, mens Liverpools ving har stått for 22 store sjanser, 213 skudd og 18 assists.

Mané ble mer eller mindre Raheem Sterlings erstatter på Anfield, og også engelskmannen må se seg slått av Sadio Mané på mye av statistikken Echo trekker frem.

Manchester City-vingen har med sine 19 riktignok fått én assist mer enn Mané, men taper både på mål (31) og sjanser skapt (20). Sterling har også spilt flere kamper enn Mané (97) på samme periode.

Også Tottenhams effektive målmaskin Son Heung-min bukker under for Manés gode statistikk de siste tre årene, med 31 mål, 13 assists og 20 skapte sjanser.

Kun slått av én spiller

Det er imidlertid én spiller som slår Mané på alle de nevnte områdene gjennom de tre siste sesongene. Manchester Uniteds (tidligere Arsenal) Alexis Sanchez. Chileneren har scoret 46 mål på 99 kamper, 324 skudd, gitt 20 målgivende og skapt 33 store målsjanser.

Det Mané imidlertid har som ikke Sanchez har, er alderen på sin side. Den til desember 30 år gamle Sanchez hadde en vanskelig sesong i den forrige, og det er lite som tyder på at han vil overgå sine tidligere prestasjoner med det første.

Sadio Mané fylte 26 tidligere i år, og er på vei i det som gjerne regnes som den beste alderen for en spiller i hans posisjon.

«Tross alt, han utklasser allerede noen av de beste spillerne i England. Denne sesongen kan han trå ut av skyggene og få den anerkjennelsen prestasjonene hans fortjener», skriver Theo Squires i LiverpoolEcho.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]