– Vi er fortsatt Rocky Balboa, ikke Ivan Drago!

Klar tale fra Jürgen Klopp da han ble spurt om tittelkampen i årets Premier League.

10. aug 2018 kl 13.42 Einar Kvande

Liverpool har brukt 170 millioner pund på nye spillere i sommer, men Liverpool-manageren mener at hans lag fortsatt har et stykke å gå før de kan sammenlignes med Manchester City.

Kjøpene av Alisson, Fabinho, Naby Keita og Xherdan Shaqiri gjør at de fleste fotballeksperter før ligastart synes å være enige om at Liverpool er det laget som er best rustet til å ta opp kampen med den regjerende ligamesteren.

Underdogs

Men selv om Liverpool har brukt mye penger, mener Klopp at hans lag er for underdogs å regne.

– Jeg vet mange påpeker at vi var aktive i transfervinduet, men det er en del av denne geskjeften. Det avgjør ingenting, påpekte Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Det har vært åpenbart lenge at vi ønsker å bli ligamestere, men hvordan kan vi utbasunere det? Hva med United, hva med de andre klubbene. Regjerende mester Manchester City har ikke mistet en eneste spiller, og har hentet inn Mahrez, så de er ikke blitt svakere.

– De er et lag av ypperste kvalitet. Vi er fortsatt Rocky Balboa, ikke Ivan Drago. Vi er det laget som må kjempe enda hardere, og det må være holdningen vår. Vi må være som Rocky.

– Nå må vi virkelig ønske å bli ligamestere. Det er som å hoppe i vannet og dukke. Vi må gå for det til vi ikke har mer luft i lungene, og må opp til overflaten igjen.

Stabilitet

– Vi må bli mer stabile, det vet vi. Vi må bli mer kyniske til riktig tid, og mer aggressive til riktig tid. Vi kan forbedre alt. Vi kan forbedre vårt offensive spill, og vi kan forbedre vårt defensive spill, konkluderte Liverpool-manageren.

– Vi må bli 10, 15, 20 prosent bedre i alle lagdeler. Det handler om holdninger, grådighet, om å være klare, sinte og alt slikt. Det begynner nå. West Ham er her, og ønsker poengene våre. Vi må være klare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]