– Vi har styrket troppen vår nettopp med tanke på perioder som dette

Liverpool skal spille sju kamper på 23 dager fra og med Tottenham-matchen på Wembley den 15. september.

31. aug 2018 kl 15.19 Einar Kvande

SJU KAMPER PÅ 23 DAGER
SJU KAMPER PÅ 23 DAGER  Hardkjøret starter den 15. september.

Kampene kommer tett som hagl etter pausen på grunn av landskamper. Det skal spilles viktige kamper både i Champions League, ligacupen og Premier League. På programmet de neste 23 dagene står matcher både mot Napoli, Paris Saint-Germain, Chelsea (to ganger) og Manchester City, for å nevne noen.

– Bredden i stallen er god i dag, og den behøver å være god, sa Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Det var hele tiden åpenbart at august ville bli litt annerledes, for vi har startet med det samme laget i tre kamper på rad. Det vil ikke skje særlig ofte i tiden som kommer. Det er trolig ikke mulig.

– Det er nettopp derfor vi har styrket stallen vår. Vi brukte ikke hele troppen i august, men vi vil bruke den i nesten alle de andre månedene av sesongen. For øyeblikket ser det bra ut, men vi må bevise at stallen er sterk også ute på banen.

– Det handler ikke om å vite hvem som er tilgjengelig, men om fyren som er tilgjengelig er i stand til å prestere på høyeste nivå. Det er veldig viktig. Vi ønsker å hjelpe til med alt vi kan, gjennom treninger, møter og slike ting. Men til syvende og sist er det spillerne som må levere varene.

– Etter preseason syntes jeg det så veldig bra ut. Nå er alle spillerne kommet fire uker lenger ut i sesongen, og det betyr at de nå er i en mye bedre forfatning enn de var for tre uker siden da sesongen startet, på grunn av fysiske aspekter.

– Vi behøver dette, og vi behøver et godt resultat i morgen, og et godt resultat i alle de andre kampene. For å få det trenger vi alle spillerne. Jeg ser frem til det.

Utelukker ikke endringer på laget

Selv om han har benyttet den samme startoppstillingen i de tre første kampene, utelukker ikke Klopp at det kan bli forandringer på lagoppstillingen allerede mot Leicester i morgen.

– Når du vinner en kamp, og det er en uke til neste kamp - lørdag til lørdag - har vi minst tre intense økter, og jeg er ganske åpen i forhold til neste laguttak. Jeg er åpen for at alle i troppen kan spille seg inn på laget. Jeg ønsker å se hvem som viser meg mest på trening. Hvem som viser at de er desperate etter å spille.

– Det er selvsagt en liten fordel for dem som spilte forrige helg at vi vant kampen. Men det er bare en ting. Jeg er veldig åpen, og det er best for de som startet forrige helg om ingen av dem har en svak treningsuke. Men det kan også være noen som ikke startet forrige helg som virkelig viser seg frem på trening. Det er det ene som gjør at jeg kan komme til å endre på laget. I tillegg handler det også om hva som passer i forhold til laget vi skal møte, og hva vi trenger for å slå den motstanderen.

– Det er ikke slik at jeg lukker boken rett etter forrige kamp, og tenker at de vant igjen, så de får spille også neste helg om ingenting skjer i mellomtiden. Det finnes mange muligheter i løpet av en normal uke for de som ikke spilte forrige helg. Da er det mye vanskeligere når du spiller tre ganger i uken, for da får du ikke trent særlig mye. Da må jeg gjette mer. Men noen ganger, slik som denne uken, ser jeg mye på trening.

– Kvaliteten på treningene må være på et veldig høyt nivå. Det fine med troppen nå er at de er alle skadefrie og tilgjengelige. Når du har 21-22 spillere å velge mellom, og alle er i veldig god form, selv de spillerne som ikke spilte forrige helg, da er kvaliteten veldig høy. Vi vet vi kommer til å trenge dem alle. Klarer vi å ha det slik gjennom hele sesongen, vil det være til stor hjelp, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]