34 (!) Liverpool-spillere på landslagsoppdrag

Smått utrolige 34 Liverpool-spillere er tatt ut i landslagstropper i forbindelse med landskampene som spilles den kommende halvannen uken.

3. sep 2018 kl 10.49 Einar Kvande

17 av de 34 er spillere i seniortroppen. I tillegg kommer 13 juniorer og fire spillere som er utlånt, melder nettstedet This is Anfield.

De 17 spillerne i seniortroppen som nå forlater Melwood er: Alisson, Mignolet, Van Dijk, Gomez, Lovren, Alexander-Arnold, Robertson, Keita, Fabinho, Wijnaldum, Henderson, Lallana, Shaqiri, Firmino, Salah, Mané og Solanke.

De fire spillerne som er utlånt som er på landslagsoppdrag er: Grujic, Woodburn, Wilson og Whelan.

Juniorene er: Kelleher, Grabara, Raitanen, Clayton, Boyes, N. Williams, Lewis, Beck, Christie-Davies, Tagseth, Jones, Millar og Camacho.

Bare seks seniorspillere igjen på Melwood

Dette betyr at det blir svært få spillere igjen på Melwood den kommende uken. Clyne, Moreno, Sturridge og Origi er de eneste i førstelagstroppen som ikke er tatt ut til landskamper om vi ser bort fra spillerne som har gitt seg på landslaget, nemlig Milner og Matip, og spillerne som er utlånt, Karius og Ings. I tillegg er den langtidsskadede duoen Oxlade-Chamberlain og Brewster selvsagt ikke aktuelle for landslagsoppdrag.

England med Joe Gomez, Trent-Alexander-Arnold, Jordan Henderson og Adam Lallana i troppen møter Spania og Sveits. Xherdan Shaqiri er i troppen til Sveits, og vil trolig starte mot Three Lions i Leicester den 11. september.

Kontroversielt uttak av skadet Lovren

Brasil-troikaen Alisson, Roberto Firmino og Fabinho skal ut i kamper mot USA og El Salvador, mens Virgil van Dijk og Georginio Wijnaldum vil representere Nederland. Dejan Lovren er skadet, mer er like vel kontroversielt tatt ut i troppen til Kroatia.

Mohamed Salah er tatt ut til å representere Egypt, selv om han er i konflikt med flere av toppene i fotballforbundet. Sadio Mané er fast inventar hos Senegal, og Naby Keita det samme hos Guinea. Andy Robertson skal representere Skottland i kampene mot Belgia og Albania. I førstnevnte møte er det ventet at Simon Mignolet vil varme benken.

Harry Wilson og Ben Woodburn skal representere Wales. Corey Whelan skal spille for Irland U21, mens Marko Grujic er med i troppen til Serbia U21.

Millar eneste akademispiller på seniorlandslag

Liam Millar er den eneste akademispilleren som skal spille for et seniorlandslag. Han er i Canadas tropp til Nations League-kvalifiseringskampen mot Jomfruøyene.

Dominic Solanke er i troppen til England U21, som møter Nederland og Latvia. Keeperen Caoimhin Kelleher skal representere Irland U21, Kamil Grabara er i troppen til Polen U21 og Isaac Christie-Davies i troppen til Wales U21. Adam Lewis er i troppen til England U20.

På U19-nivå skal Patrik Raitanen representere Finland, Tom Clayton skal representere Skottland og duoen Morgan Boyes og Neco Williams skal representere Wales. Rafael Camacho er i U19-troppen til Portugal. Han er den eneste spilleren som ikke har base i Portugal som er tatt ut i troppen til to privatlandskamper mot Italia.

På U18-nivå er Curtis Jones tatt ut for England, Edvard Tagseth er tatt ut for Norge og Owen Beck er tatt ut for Wales.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]