U23Sterk seier i London

Critchleys menn slo tilbake og vant over Chelsea.

29. sep 2018 kl 12.40 Arild Skjæveland

Sluttrapport

Etter en meget god og overbevisende førsteomgang fra Liverpool, ble det langt tøffere i den andre omgangen. Chelsea gikk rett i strupen på de unge helrøde, og fikk også reduseringsmålet før to minutter var spilt.

Chelsea presset på og skapte en rekke 100 prosentssjanser de absolutt burde ha scoret på, anført av en veldig frisk Hudson-Odoi. Det tok et kvarter før Critchleys lag klarte å skape noe som lignet på et angrep.

Det var imot spillets gang da Matty Virtue satte inn sitt andre for dagen etter et flott hjørnespark fra Adam Lewis – og Liverpool økte til en tomålsledelse.

En veldig god dag for Neil Critchleys menn. Skåret i gleden var at Rafael Camacho hinket av banen på overtid. Forhåpentligvis blir han klar til UEFA Youth League-møtet med Napoli.

Chelsea - Liverpool 1-3 (Camacho 2, Virtue 23, 69).

2. omgang:

90. min: McAuley får en mulighet med en gang men vinkelen blir vanskelig og avslutningen går til side for mål. Vi er nå fem minutter på overtid.

90. min: Rafael Camacho sitter nede og det ser ikke bra ut. Han halter av banen tre minutter på overtid. McAuley kommer inn.

90. min: Det legges til fire minutter.

84. min: Coyle river ned en Chelsea-spiller på vei fremover, lager frispark og får gult kort.

81. min: Critchley gjør et nytt bytte og setter inn Tony Gallacher.

80. min: Camacho er for sen i en duell og får gult kort.

76. min: Hudson-Odoi med nytt flott forarbeid, men hans kollegaer sliter med avslutningene. Igjen burde blåtrøyene ha scoret.

73. min: Critchley gjør sitt første bytte. Liam Coyle kommer inn for Bobby Adekanye.

72. min: Kamil Grabara gjør to flotte redninger. Der bør Hudson-Odoi score – men Liverpools polske målvakt er god.

69. min: 3-1 VIRTUE! Matty Virtue scorer sitt andre for dagen, etter et glimrende hjørnespark fra Adam Lewis. Virtue står foran mål og avslutter med innsiden. Den trengte Liverpool, etter et massivt press fra Chelsea i andre omgang.

60. min: Litt bedre takter fra Liverpool nå, som angriper igjen.

54. min: Hjemmelaget kjører over de helrøde nå og skaper sjanse på sjanse.

51. min: Igjen bør Redan score. Flott innlegg fra høyre, og Redan header over fra fem meter. Det ligger et utligningsmål i lufta her nå.

49. min: Rett etterpå bør Redan score. Igjen strålende forarbeid fra Hudson-Odoi, og Redan bommer på nesten åpent mål fra fem meter. Nå lever Liverpool farlig.

47. min: 2-1 GRANT. Hudson-Odoi kommer seg til linja og slår inn, og kaptein Grant er fremme og scorer. Litt svakt forsvarsspill av de røde.

46. min: Chelsea setter i gang den andre omgangen.

Neil Critchleys lag har spilt en meget god omgang i Aldershot. En veldig positiv overraskelse, etter det laget presterte mot Arsenal sist.

Bobby Adekanye, Liam Millar og Rafael Camacho har vært strålende offensivt, og Chelsea ser ikke ut til å vite hvordan de skal stoppes. Det kunne ha stått mer enn 2-0. Men det er ikke bare de tre. Laget har fungert veldig bra defensivt, og i dag møter de tøff motstand.

Liverpools U23-lag har fått en tøff start på sesongen, og var på 9. plass før denne kampen. Det så ikke slik ut i de første 45 her.

1. omgang:

45. min: Fire minutter på overtid får Chelsea en sjanse, etter flott forarbeid av Hudson-Odoi. Men Liverpool forsvarer seg bra.

45. min: Chelsea sliter med Adekanye ute på kanten. Han setter fart og felles like utenfor boksen. Liverpool får frispark i farlig posisjon. I bølge nummer to kommer Millar til en avslutning, men Chelseas keeper gjør en god redning. Det ser ut som at han avslutter med et tåskudd.

33. min:
Ampadu med en stygg takling på Curtis Jones og fortjent gult kort. Der kunne Liverpool fått en stor sjanse. Jones sitter fortsatt nede men det ser ut til å gå bra.

32. min: En god sjanse for 3-0. Liam Millar stjeler ballen og setter fart. Vinkelen er for skrå til at han får avsluttet selv og han prøver å finne Camacho inne i boksen. Dessverre er pasningen litt unøyaktig.

26. min: Det er stopp i spillet etter at Adam Lewis fikk en albue.

23. min: 2-0 VIRTUE! Camacho svinger rundt med Amadu og finner Matty Virtue inne foran mål. Dagens kaptein scorer mot sin gamle klubb.

20. min: Bra takter fra Liverpool. Chelsea sliter med å få kontroll på Adekanye, som får gitt ballen ut til Chirivella. Han prøver å plassere, men forsøket er for svakt. De helrøde har vært best her.

14. min: Camacho får en ny sjanse. Denne gang spilles han fri av Curtis Jones, men han får ikke skikkelig klem i avslutningen og den triller inn til keeper.

7. min: Hudson-Odoi vender bort en forsvarer og prøver å skru ballen bort i det lengste hjørnet. Der er Kamil Grabara nede og gjør en god redning.

5. min: Chelsea har hatt en god start på sesongen, og stiller også et veldig sterkt lag her. Ethan Ampadu på midtbanen fikk veldig mye skryt etter å ha storspilt for Wales i forrige landslagspause, mens Callum Hudson-Odoi muligens var førstelagets beste spiller i sesongoppkjøringen. Chelsea har dominert i FA Youth Cup de siste sju årene, så det er mange lovende spillere på motsatt banehalvdel.

2. min: 1-0 CAMACHO! For en start! Liam Millar er på nytt godt løp, og finner Rafael Camacho med en perfekt pasning. Han løfter ballen opp i nettaket og LFC har ledelsen.

1. min: Liverpool går rett i angrep og Liam Millars skuddforsøk blir slått ut til corner. Der kunne det fort ha stått 1-0 til gjestene i rødt.

Liverpool U23 ble knust 4-0 borte mot Arsenal i forrige kamp. Samme dag som førstelaget skal møte Chelsea, skal U23-laget i aksjon mot samme motstander.

Lazar Markovic var med i forrige kamp, men sløste med sjansene. I dag er han verken på banen eller benken. En som er med fra start er Bobby Adekanye, selv om han forlot stadion på krykker etter forrige kamp.

Lagoppstillingen: Grabara, N. Williams, Lewis, Johnston, Juanma, Chirivella, Adekanye (Coyle 74), Virtue, Millar, Jones, Camacho (McAuley 90).

Benk: McKenzie-Lyle, McAuley, Gallacher, Christie-Davies

Chelseas lag: Cumming, Guehi, Grant, Lampety, McEachran, Castillo, Gilmour, Ampadu, Piazon, Redan, Hudson-Odoi.

Benk: Nartey, Taylor-Crossdale, Gallacher, Ziger, Ukakwe.

Kampen har avspark kl. 13.00 og sendes på LFCTV Go. Vi kommer til å oppdatere denne artikkelen med de viktigste hendelsene.